Dl. Băluță anunță încântat că 4 grădinițe din S4 sunt deschise peste vară. Două o lună, două altă lună. Practic, o scară întreagă n-are nevoie de bone peste vară 😉

22 mai 2024
3881 afișări
Dl. Băluță anunță încântat că 4 grădinițe din S4 sunt deschise peste vară. Două o lună, două altă lună. Practic, o scară întreagă n-are nevoie de bone peste vară 😉
Dl. Băluță anunță încântat că 4 grădinițe din S4 sunt deschise peste vară. Două o lună, două altă lună. Practic, o scară întreagă n-are nevoie de bone peste vară 😉 | Sursă foto: Daniel Băluță-Facebook

Primarul din sectorul 4 al Capitalei, Daniel Băluță, le-a transmis bucureștenilor că un total de patru grădinițe vor fi deschise pe timpul verii în aria pe care o administrează. Cu toate că acestea sunt binevenite pentru părinții care nu au cu cine să-i lase pe cei mici, unitățile nu pot nici pe departe să acopere cererea.

4 grădinițe din S4 sunt deschise peste vară

Pentru mulți bucureșteni care au copii perioada verii este una extrem de stresantă deoarece trebuie să găsească pe cineva care să îi supravegheze pe cei mici cât timp ei sunt la lucru. În cazul în care bunicii nu pot să vină în ajutor, cei mai mulți sunt nevoiți să apeleze la instituții private sau să angajeze bone.

De multe ori, costurile pentru astfel de servicii sunt destul de mari, reprezentând un efort financiar pentru părinți.

În speranța de a veni în ajutor, administrațiile publice din Capitală au demarat programe de tipul „Școala/Grădinița de vară”. Un astfel de program a fost pus și la dispoziția cetățenilor din Sectorul 4.

Daniel Băluță, primarul din acest sector, le-a transmis bucuros oamenilor că, în această vară, 4 grădinițe vor fi deschise pe timp de vară. Mai mult decât atât, pe lângă numărul mic al instituțiilor, edilul a anunțat și că acestea nu vor fi deschise în același timp.

Mai precis, 2 grădinițe vor funcționa în luna iulie, iar celelalte 2 în luna august, conform informațiilor transmise de primarul din S4. Iată mesajul transmis de edil:

Patru grădinițe vor rămâne deschise și în timpul verii, astfel încât părinții care nu au cu cine să-și lase micuții în perioada vacanței, să poată merge liniștiți la serviciu.

Cu toate că inițiativa este una lăudabilă, 4 grădinițe nu sunt suficiente pentru a acoperi cererea extrem de mare pentru un astfel de serviciu.

Te-ar mai putea interesa și:

Care sunt unitățile e fac parte din program

Edilul a anunțat și care sunt grădinițele ce vor fi deschise pe perioada verii. Iată care sunt acestea:

  • În luna iulie 2024 – grădinița Albă ca Zăpada, grădinița Înşir’te mărgărite.
  • În luna august 2024 – grădinița Dumbrava Minunată, grădinița Piticot.

Până la acest moment nu au fost anunțate condițiile în care oamenii pot să îi înscrie pe cei mici la unitățile mai sus menționate.

Cookies