Divorţul lui Patriciu: Dana Patriciu trebuie să plătească taxă de timbru de 100 milioane euro

de:
20 mart. 2013
0 Afișari
Divorţul lui Patriciu: Dana Patriciu trebuie să plătească taxă de timbru de 100 milioane euro

Până la următorul termen, stabilit de instanţă la 17 aprilie, Dana Patriciu trebuie să facă dovada că a plătit taxa de timbru, în caz contrar cererea ei de partajare a averii urmează să fie anulată.

„Respinge cererea de ajutor public ca neîntemeiată. Dispune citarea reclamantei cu menţiunea de a achita taxa de timbru în cunatum de 435.600.000 lei plus 5 lei timbru judiciar, sub sancţiunea anulării cererii ca netimbrată. Cu drept de cerere de reexaminare în termen de 5 zile de la comunicare”, se menţionează în decizia instanţei Judecătoriei Sectorului 1, citată de realitatea.net. 

Judecătoria Sectorului 1 a început în 6 februarie discuţiile în dosarul în care soţia omului de afaceri Dinu Patriciu solicită partajarea averii şi o jumătate din totalul acesteia.

Dana Patriciu a cerut atunci ajutorul public, respectiv scutirea de la plata taxei de trei la sută din suma de 2,3 miliarde de euro cât ar reprezenta, potrivit acesteia, averea totală a soţului ei, Dinu Patriciu.

Instanţa a dispus atunci ca mai multe instituţii să trimită informaţii privind veniturile impozabile ale soţilor Patriciu, conturile deschise pe numele acestora, bunurile mobile şi imobile impozabile, precum şi societăţile comerciale în care au calitatea de asociat sau administrator.

În 14 februarie, omul de afaceri Dinu Patriciu a intentat acţiune de divorţ la Judecătoria Sectorului 1. 

Cookies