Divizia imobiliară IKEA construieşte un minioraş în nordul Capitalei cu case, blocuri şi şcoli. FOTO

de:
12 iun. 2019
2 Afișari
Divizia imobiliară IKEA construieşte un minioraş în nordul Capitalei cu case, blocuri şi şcoli. FOTO

Grupul Vastint, care are aceiaşi acţionari precum grupul Inter IKEA, intră în linie dreaptă cu proiectul rezidenţial care poate ajunge spre un miliard de euro în zona Siseşti din nordul Capitalei, a desemnat un proiectant şi lucrează la conceptul viitorului „minioraş”.

Acesta va include şi centre de învăţământ, potrivit datelor publicate la Primăria Capitalei. Vastint mai lucrează la două mari proiecte în Capitală, ambele de birouri, la Timpuri Noi Square şi la Business Garden Bucharest, din zona Orhideea.

Suedezii urmăresc astfel noua tendinţă din Bucureşti, aceea de a construi „minioraşe” integrate, care să includă de la locuinţe la birouri şi centre de servicii şi şcoli, astfel încât acestea să depindă cât mai puţin de infrastructura exterioară.

Terenul de 47 de hectare va fi împărţit în mai multe zone -, iar cea principal va fi cea de locuit, cu trei regimuri de înălţime, mic, mediu şi mare. Potrivit proiectului, vor exista trei zone principale – zona de locuinţe colective medii şi cu accente punctuale înalte – 393.766,82 mp, cea alocată învăţământului, pe o suprafaţă de 7.005 mp, iar cea de-a treia, cea mixtă, care va include locuinţe, comerţ şi servicii va fi construită pe un teren de 75.674,67 mp şi va include clădiri de până la 10 etaje.

Sursa: Ziarul Financiar

Cookies