Un bucureștean a mers la un vecin să se spele pentru că el nu avea apă caldă și s-a trezit cu o somație în geamul mașinii pentru parcare neregulamentară.
Este deja bine cunoscut faptul că apa caldă reprezintă o problemă pentru bucureșteni. Când au, când n-au. Dar mai mult nu au.
Un bărbat care locuiește în Sectorul 3 a observat că nu are apă caldă și chiar avea nevoie să își facă un duș și, la cât de scăzute au fost temperaturile în ultimul timp, parcă nu s-a îndurat să se spele cu apă rece.
Astfel, s-a urcat în mașină și a plecat la vecini, parcându-și vehiculul pe un loc de reședință. Bărbatul susține că avea numărul de telefon în geam și că nu a stat mai mult de o oră plecat.
Dar, cu toate acestea, s-a trezit cu o somație în geam de la Poliția Locală a Sectorului 3.
Bărbatul a postat fotografia cu somația pe pagina de Facebook „Cetățean Sector 3”, acolo unde mai mulți internauți au spus că este vina lui, pentru că a parcat pe un loc de reședință.
Scrie clar, loc de reședință nr. 23. Dacă nu ai lăsat nr. de telefon, plătești amenda. Ușor ușor se face ordine. Sunt convins că data viitoare veți fi mai atent, în caz contrar, veți băga din nou mâna în buzunar. Mult succes! (B. L. Z.)
Un alt internaut a ironizat situația și i-a recomandat bărbatului să le spună polițiștilor că nu a avut apă caldă, poate, astfel, va scăpa de amendă:
Du-te să te miroasă când nu ai făcut duș de 3 zile! Sigur o vor anula! (O. B.)
În Regulamentul Primăriei Sectorului 3 pentru parcări prevede obligația șoferilor care utilizează locurile de parcare nenominale de pe raza Sectorului 3 de a plăti, în lipsa unei autorizații de parcare, tariful de 5 lei/ora.
Pe locurile de parcare nenominale (cu inscripție galbenă) parchează rezidenții din zonă care au abonamente pentru acele locuri. Pot parca însă și alți șoferi, aflați în tranzit, dacă achită tariful de 5 lei pe oră.
Însă, în cazul locurilor nominale, acestea sunt închiriate strict de o persoană și ocuparea unui asemenea loc de parcare se poate face doar în condițiile în care respectivul șofer lasă un număr de telefon în geam și vine în 15 minute să mute vehiculul. În caz contrar, cel care a închiriat locul respectiv de la Primăria Sector 3 poate suna la Poliția Locală, care vine și aplică o amendă sau chiar ridică mașina respectivă, potrivit Gândul.ro.
Te-ar putea interesa și: