Distrigaz: Bucureştenii riscă să rămână fără apă caldă începând de SÂMBĂTĂ

de:
08 sept. 2016
0 Afișari
Distrigaz: Bucureştenii riscă să rămână fără apă caldă începând de SÂMBĂTĂ

Astfel, conturile ELCEN au fost blocate din dispoziţia executorului judecătoresc, mandatat de către directorul general Distrigaz Sud Reţele, Dan Pantilie. În plus, poprirea a fost extinsă şi asupra terţilor popriţi, clienţi ai ELCEN, printre care şi RADET Bucureşti. Poprirea a fost instituită de către Distrigaz Sud Reţele pentru suma de 11,67 milioane lei, reprezentând dobânzi de întârziere la plată a serviciilor de distribuţie a gazelor naturale. Precizăm că debitul principal asupra căruia au fost calculate aceste penalităţi de întârziere s-a achitat cu depăşirea datelor scadente, motivat de neachitarea de către RADET Bucureşti a obligaţiilor de plată înregistrate faţă de Electrocentrale Bucureşti, ce depăşesc la data prezentei suma de 3,6 miliarde de lei„, se arată în comunicat.

Conform documentului, în acest moment, Primăria Municipiului Bucureşti are disponibilă o sumă de aproximativ 6,7 milioane de lei, reprezentând subvenţia aferentă lunii iulie 2016, pentru care RADET a realizat deja decontul, în baza facturii emisă de către ELCEN.

„Conform OG 36/2006, plata subvenţiei trebuie să fie efectuată de către Primăria Municipiului Bucureşti în termen de 15 zile de la primirea decontului. Scadenţa acestei obligaţii de plată, la data prezentei, este depăşită în mod nejustificat. Din cauza acestui blocaj, ELCEN se află în imposibilitatea de a plăti gazele naturale necesare şi serviciile aferente, de transport şi distribuţie, şi, pe cale de consecinţă, există riscul major ca, începând din data de 10.09.2016, producţia de energie electrică şi termică să fie sistată”, menţionează sursa citată.

CITEŞTE ŞI Ministrul Energiei: Bucureştiul va suferi din cauza politizării situaţiei dintre ELCEN şi RADET

Cookies