Distracție pentru copii de 1 iunie în București. Surprize la Zoo, ateliere gratuite de robotică și expoziții de jocuri pregătite de Primăria Capitalei

01 iun. 2022
275 Afișari
Distracție pentru copii de 1 iunie în București. Surprize la Zoo, ateliere gratuite de robotică și expoziții de jocuri pregătite de Primăria Capitalei
Distracție pentru copii de 1 iunie în București. Surprize la Zoo, ateliere gratuite de robotică și expoziții de jocuri pregătite de Primăria Capitalei. Sursa foto: Unsplash

Primăria Municipiului București a pregătit o serie de activități pentru copii cu prilejul zilei de 1 iunie. Cei mici sunt invitați la distracție în Capitală.

Distracție și voie bună pentru copii de 1 iunie în București

Primăria Capitalei, prin instituțiile din subordine, a pregătit de 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului, o serie de evenimente dedicate celor mici.

Astfel, miercuri – 1.06.2022, toate muzeele din structura Muzeului Municipiului București abia așteaptă să-și primească oaspeții.

Muzeele funcționează după un program normal (10:00-18:00): Palatul Suțu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul Dr. Nicolae Minovici, Muzeul Dr. George Severeanu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck, Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei, Muzeul Victor Babeș și Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

În intervalul orar 09:00-19:00, Administrația Grădina Zoologică București organizează în data de 1 iunie, Ziua Internațională a Copiiilor. Tema este „1 Iunie la Zoo”, iar copiii cu vârsta de până la 14 ani au intrarea liberă.

În intervalul orar 10:00-13:00, copiii vor participa la activități recreative, atelier de creație, povești captivante despre lumea animalelor sălbatice.

Activități educative și distractive

Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” și „Atelierele Tamarei” îi așteaptă pe copii într-un cadru de poveste, să programeze în aer liber. Prichindeii vor avea ocazia să creeze joculețe video, dar și diverse aplicații. Totodată, cei mici se vor distra programând roboțeii.

Atelierele de Robotică și Programare se vor desfășura între orele 11:00 – 18:00, pe Cerdacul din fața Galeriei Cuhnia. Participarea este gratuită. Înscrierile și informațiile suplimentare se pot obține la numărul de telefon: 0728.877.175.

Începând de miercuri, 1 iunie, Muzeul Copiilor devine muzeu itinerant și se mută în cartierele din București. Direcția Cultură, Învățământ, Turism din cadrul Primăriei Capitalei, prin PROEDUS, organizează în perioada 1 iunie – 31 august 2022 noi spații educative și interactive dedicate copiilor și familiilor acestora: Parcul „Drumul Taberei” va găzdui expoziția educativă și interactivă „First Kids on Mars”, iar insula din Parcul „Alexandru Ioan Cuza” devine loc de joacă pentru cei mici în aventura „Wild West Kids”. Rezervările se pot face AICI.

ARCUB lansează expoziția unicat „Jocurile copilăriei (anii 1950-2000)” dedicată atât copiilor, cât și adulților. În perioada 1-30 iunie, la ARCUB – Hanul Gabroveni, pot fi admirate jocuri de colecție care acoperă o perioadă de 50 de ani. Expoziția include peste 400 de jocuri de colecție din anii ’50 până în anii 2000, din România și din alte țări. Aceasta are la bază o colecție personală unică, de peste 1500 jocuri, care aparține teatrologului și managerului cultural, Alina Moldovan.

Cookies