ARHIVA B365

Dispozitiv de avertizare seismică, de vânzare, în Capitală VEZI AICI CÂT COSTA

Una din tehnici, presupune primirea unui un mesaj text cu 25 – 30 de secunde înainte de producerea seismului. Insa timpul efectiv pe care îl au la dispoziţie abonaţii pentru a lua măsuri este mai mic cu cel puţin opt secunde, timp necesar pentru ca SMS-ul să ajungă de la server la destinatar, în condiţiile unei reţele normal încărcate.

Costul serviciului de alertă cutremur prin SMS este de 60 de lei pe lună, cu un contract de minim un an. Serviciu este este dezaprobat de unii. Asta pentru ca el poate genera nelinişte sau chiar panică, de fiecare data cand primiti un SMS şi mai mult, cele 18 secunde efective sunt la limită pentru a actiona. In acestea nu este inclus şi timpul de necesar scoaterii telefonului din buzunar şi citirea mesajului.

Avertizoare la purtător

Institutul oferă şi alte soluţii de alertă seismică. Este vorba despre avertizoare individuale portabile, avertizoare pentru locuinţe şi spaţii publice şi sisteme automate pentru întreruperea anumitor utilităţi sau procese tehnologice în caz de seism. Primele costă 240 lei bucata, cu un abonament de 20 de lei pe lună.

Avertizare seismică şi prin internet

Potrivit site-ului IRSA acest serviciu permite abonatului să primească prin intermediul computerului personal, conectat la internet, semnalul de avertizare seismică privitor la iminenţa unui cutremur din Vrancea. Acest serviciu este disponibil oriunde acolo unde există o conexiune internet şi costă 24,95 lei pe lună cu un abonament de minim un an.

Concret, dezvoltatorii se laudă că această tehnologie avertizează privind iminenţa unui cutremur, cu 25-30 de secunde înainte ca unda seismică, ce a plecat din zona Vrancei, să atingă Bucureştiul. Deocamdată Sistemul de Avertizare Seismica are acoperire pentru Capitală şi comunele limitrofe.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button