Dispare un punct negru din circulația rutieră de lângă București. Giratoriul de pe DN2, din zona Afumați e gata

22 mai 2023
384 Afișari
Dispare un punct negru din circulația rutieră de lângă București. Giratoriul de pe DN2, din zona Afumați e gata
Dispare un punct negru din circulația rutieră de lângă București. Giratoriul de pe DN2, din zona Afumați e gata. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Lucrările de la giratoriul de pe DN2 din zona localității Afumați, Ilfov, au ajuns la final. Astfel, autoritățile elimină unul dintre punctele negre cu cele mai multe accidente rutiere din ultimii ani de pe DN2 (E85).

Lucrările de la giratoriul de pe DN2, din zona Afumați au ajuns la final

Sâmbătă, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a mers împreună cu primarul comunei Afumați, Gabriel Dumănică, la sensul giratoriu de la intersecția DN2 cu DJ200A spre comunele Petrăchioaia și Dascălu, din județul Ilfov.

Irinel Ionel Scrioșteanu anunță că lucrările de aici se vor finaliza în câteva zile. Singurele lucrări care au rămas de executat sunt cele de semnalizare rutieră verticală și orizontală, iar în această perioadă, se lucrează doar noaptea, pentru a nu afecta suplimentar traficul rutier din timpul zilei.

Chiar dacă este o lucrare mică, impactul este mare pentru această zonă din județul Ilfov, ținând cont că această bucată de drum din DN2 reprezintă zona cu unul dintre punctele negre cu cele mai multe accidente rutiere petrecute în ultimii ani.

De asemenea, sensul giratoriu ajută la fluidizarea circulației pe acest drum național european DN2 (E85), al cărui trafic se desfășoară preponderent pe ruta București – Buzău.

Ce lucrări au fost executate aici

Următoarele lucrări au fost executate aici:

  • sens giratoriu cu 2 benzi de circulație;
  • inel central cu spațiu verde;
  • bandă de siguranță de 1,5 m;
  • cale inelară de 11 m;
  • insule separatoare de sens denivelate și delimitate, la fiecare intrare/ieșire din sensul giratoriu;
  • alveolă pentru stația de autobuz pe partea stângă, pe sensul de mers București – Buzău;
  • marcaj rutier;
  • butoni reflectorizanți;
  • iluminat;
  • trotuare și accesele la proprietăți.

Acest proiect a fost realizat la solicitarea și cu sprijinul Consiliului Județean Ilfov, prin domnul președinte Hubert Thuma, dar și al autorităților locale comuna Afumați, prin domnul primar Gabriel Dumănică și comuna Petrăchioaia, prin domnul primar Dobre Mihai, spune secretarul de stat în Ministerul Transporturilor pe Facebook.

Cookies