Dispar sute de cabluri din jurul stâlpilor stradali din București

de:
22 aug. 2013
0 Afișari
Dispar sute de cabluri din jurul stâlpilor stradali din București

Zilele acestea sunt tăiate cablurile de pe străzile Brezoianu, Berzei – Dristorului, Clopotarii Vechi, Menuetului, Matei Basarab, iar sâmbăta va urma strada Mircea Vodă, informează Evz.ro.

Sunt şi zone în care NetCity a ajuns, cablurile au fost scoase de pe stâlpi, însă operatorii au început să le reinstaleze pe clădiri şi străzile pe paralele. Reţeaua se întinde pe 876 de kilometri.

În prezent a fost finalizată în totalitate prima fază a proiectului NetCity, care se întinde pe 876 de kilometri, ceea ce reprezintă aproximativ 15% din necesarul de canalizaţie pentru acoperirea întregului oraş. Peste 11.000 de clădiri, dintr-un total estimat de 130.000, sunt branşate la internet prin reţeaua NetCity. Investiţia totală la sfârşitul primei etape a proiectului NetCity a fost de peste 40 de milioane de euro.

Proiectul NetCity a fost demarat în 2008 pe baza unui contract de concesiune pe 49 de ani a rețelei de fibră optică din București, realizat între municipalitate și UTI Systems. Finanțarea acestui proiect, de peste 300 de milioane de euro, este asigurată integral de Netcity Telecom, companie de proiect în cadrul UTI. Rețeaua urmează să fie închiriată ulterior operatorilor telecom, iar după finalizarea contractului de concesiune va intra în proprietatea Primăriei, care între timp încasează o redevenţă anuală în valoare de 12% din veniturile asociate inchirierii de infrastructură.

Cookies