ARHIVA B365

DISPAR localurile din Centrul Vechi. Patronii, somaţi să-şi închidă activitatea în 24 de ore

Unele strazi din Centrul Vechi, animate pana in urma cu cateva zile, au devenit pustii, dupa ce patronii localurilor din cladirile cu bulina au primit somatii de la Primarie. Acestia sunt obligati sa inchida barurile, cluburile si restaurantele in 24 de ore de la instiintare.

Strada Franceza era una dintre cele mai animate zone ale centrului vechi. Acum e liniste. Somati, patronii si-au inchis afacerile.

Si pe Lipscani s-au pus lacate pe usi si in geamuri au aparut anunturi prin care oamenii sunt informati de inchiderea sediului.

In urma somatiilor primite de la Primaria Capitalei in Centrul Vechi au fost inchise in ultimele zile cel putin 10 afaceri. Patronii au pus afise in care anunta fie ca au renuntat la afacere, fie ca si-au mutat sediul, potrivit stirileprotv.ro.

Exista insa si situatii in care desi au primit somatie, patronii nu au inchis localurile. Ei spun ca imobilele in care sunt spatiile lor au fost consolidate, dar nu au fost trecute in lista primariei cu spatii expertizate tehnic.

Intr-un alt imobil de pe Lipscani, considerat pericol public, functioneaza un bar. Pana acum cateva zile era si un magazin, care a fost insa inchis.

Reprezentantii Primariei Capitalei au somat patronii care isi desfasoara activitatile in 162 de cladiri cu bulina rosie. In Bucuresti sunt insa 366 de imobile incadrate in clasa 1 de risc seismic si care reprezinta pericol public. Potrivit unei legi care a intrat recent in vigoare, spatiile publice din aceste cladiri trebuie inchise.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button