ARHIVA B365

DISPAR HINGHERII DE MAŞINI DIN BUCUREŞTI. Ideea Fundaţiei „Din Suflet pentru Suflet”,în Parlament

În urmă cu câteva zile, primaria Sectorului 4 a renunţat la serviciile firmei de ridicări auto. Astfel, maşinile parcate neregulamentar nu vor mai fi ridicate de hingherii auto, care nu de puţine ori au fost acuzaţi de abuzuri, atribuţiile urmând să fie preluate de poliţiştii locali contra unor sume mult mai mici decât cele de până acum. DETALII despre planurile administraţiei locale de a scăpa şoferii de hingherii de maşini găsiţi AICI.

Ideea preşedintelui Fundaţiei „Din suflet pentru suflet” a ajuns în Parlament

Ideea ar putea fi extinsă la nivelul întregii Capitale, şi chiar la nivelul ţării, dacă propunerea grupului parlamentar PSD de a scăpa şoferii de hingherii de maşini va trece de Parlament. Un proiect legislativ similar a fost propus încă de acum patru ani de Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei „Din suflet pentru suflet” şi directorul Administraţiei Pieţelor Sector 4. Astfel, în vara anului 2011, Florescu a demarat o campanie de strângere de semnături numită „Stop ridicărilor abuzive de autoturisme”, în Sectorul 6 din Capitală, unde au fost amplasate zece corturi, în principal în zona pieţelor. Atunci, în numai o lună, 100.000 de oameni au semnat pentru proiect, declarându-se impotriva hingherilor auto. Proiectul legislativ pe care Ștefan Florescu anunţa de atunci că doreşte să îl introducă în Parlament presupune desfiinţarea firmelor de ridicări auto din Capitală şi practicarea unui cost egal pentru toate sectoarele din Bucureşti. „Cu acest proiect vreau să se desfiinţeze actualele firme de ridicări auto, să se facă cele 50.000 de locuri de parcare promise în campania electorală şi să se renunţe la ridicările abuzive ale autoturismelor, chiar şi când acestea nu încurcă circulaţia. Mai mult, doresc să se elimine taxa abuzivă de 24 de ore, care se percepe pentru depozitare pentru întreaga perioadă chiar dacă şoferul îşi ridică maşina într-o oră”, a declarat în august 2011 pentru B365.ro Ștefan Florescu, iniţiatorul campaniei.

Conform sursei citate, proiectul legislativ a fost conceput pe baza propunerilor primite de la şoferii bucureşteni, nemulţumiţi fiindcă le-au fost ridicate autoturismele. „Am mii de plângeri primite la Fundaţie. Am păţit-o şi eu o dată, tatăl meu o dată, sora mea de două ori şi nenumăraţi alţi vecini. În cazul meu, chiar consider că maşina a fost ridicată abuziv, din faţa bisericii deoarece nu era niciun semn de interzis şi nici nu încurca circulaţia”, a precizat Florescu care a menţionat că a început această campanie în Sectorul 6 deoarece locuieşte acolo. DETALII DESPRE CAMPANIA „STOP RIDICĂRILOR ABUZIVE DE AUTOTURISME” găsiţi AICI.

„Mai bine mai târziu decât niciodată. Mă declar mulţumit că, măcar acum, suntem luaţi în seamă. Aici nu e vorba doar de mine, ci de toţi oamenii care în toţi aceşti ani s-au opus abuzurilor hingherilor de maşini din Sectorul 6. O lege organică ar reglementa mai eficient regimul ridicărilor auto, lucru pe care l-am susţinut din 2011 prin semnăturile depuse în Parlament, iar sumele colectate ar ajunge direct la bugetul local de sector şi s-ar întoarce în investiţii în favoarea cetăţenilor”, a explicat pentru B365.ro Ştefan Florescu.

Amendă de până la 400 lei dacă parchezi pe locul altui şofer

Pentru a remedia situația mașinilor parcate pe spațiul public, Primăria Sectorului 4 a aprobat recent un regulament referitor la „exploatarea și utilizarea locurilor de parcare de reședință situate pe raza administrativă a Sectorului 4 și sancționarea proprietarilor /utilizatorilor/posesorilor de vehicule/autovehicule expuse spre vânzare/închiriere, pe domeniul public și privat aparținând Sectorului 4 al Municipiului București.”
Primaria Sectorului 4 interzice prin acest regulament „blocarea locului de parcare de reședință atribuit regulamentar unei persoane, prin ocuparea acestui loc cu un alt autovehicul, aparținând unei alte persoane decât utilizatorul”. Șoferii care nu vor respecta această prevedere riscă să le fie ridicată mașina și să fie se sancționați cu o amendă cuprinsă între 200 și 400 de lei. Mai multe amănunte, AICI.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button