Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a făcut un apel, către autoritățile de mediu referitor la zona retrocedată aflată în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR). Edilul anunță că tot mai mulți copaci dispar din aria respectivă.
Edilul sectorului 3, Robert Negoiță atrage atenția asupra faptului că tot mai mulți copaci din zona retrocedată a Parcului IOR au fost deja tăiați, iar spațiul verde s-a diminuat simțitor în aria respectivă.
Deoarece terenul nu se află în administrarea PS3, aceasta nu poate face nimic pentru a proteza aria. Astfel că, Robert Negoiță a făcut marți, 14 februarie 2023, un apel către autoritățile de mediu.
Pe suprafața retrocedată din parcul IOR unde se întâmplă de ceva timp un fenomen care ar trebui să fie în atenția autorităților. Sunt deja zone întregi defrișate, probabil de așa-zișii proprietari ai acestui teren.
Aceste aspecte ar trebui controlate și pedepsite și fac un apel insistent către Garda de Mediu dar și către Primăria Generală care se face responsabilă de retrocedarea acestei zone verzi, parte a parcului IOR, a explicat primarul.
Primarul Robert Negoiță a informat că administrația publică pe care o coordonează dă frecvent amenzi celor ce distrug zona retrocedată din parc. Cu toate astea, sumele sunt mici și nu îi pot determina pe cei care defrișează zona să se oprească.
În luna octombrie a anului 2022, PS3 a pierdut în mod definitiv cele 12 hectare retrocedate în anul 2005, printr-o decizie ce a aparținut fostului primar general Adriean Videanu.
Decizia a fost pronunțată de instanța supremă după 10 ani de procese, judecătorii stabilind că Primăria nu are calitate procesuală în această cauză, nefiind administratorul terenului înainte de momentul retrocedării.
Astfel că, singurul mod prin care administrația ar putea intra în posesia terenului respectiv este răscumpărarea/exproprierea.
La finalul anului trecut, pe respectivul teren se găseau panouri care anunțau că spațiul va fi transformat într-un parc de distracții „Disney Mania”, conform HotNews.ro.
Parcul de distracții ar urma să aibă 40-50 de instalații pentru copii și adulți. Printre acestea se numără și: roată mare, ciocan, trenuleț, carusel, mașinuțe, casa groazei, montagne russe, o zonă cu ponei, căsuțe tematice, birouri, zonă cu mâncare, etc.
Vom transforma această zonă, dintr-un spațiu fără vitalitate, într-o zonă plină de viață și verdeață, unde toți copiii dar și adulții vor avea parte de timp de calitate și experiențe pline de surprize.
Respectivele panouri anunțau că acest parc de distracții ar putea fi gata într-un termen de 3 ani.