Dispar bulinele roșii de pe clădiri. Proprietarii care nu permit consolidarea blocurilor,expropriați

de:
16 mart. 2014
1 Afișari
Dispar bulinele roșii de pe clădiri. Proprietarii care nu permit consolidarea blocurilor,expropriați

Parlamentarii vor să înlocuiască bulinele roşii de pe clădiri cu panouri de 2,5 metri care să conţină menţiunea „Atenţie, pericol de prăbuşire!”. Iniţiatorii legii spun că acesta este primul pas în prevenirea catrastofelor în caz de cutremur, până când autorităţile vor începe reabilitatea clădirilor cu risc seismic ridicat. 

Proiectul de lege mai prevede faptul că proprietarii din acest tip de clădiri pot fi expropiaţi în cazul în care nu sunt de acord să consolideze clădirile în care locuiesc sau în cazul în care blochează activitaţile autorităţilor locale. În prezent, proiectul de lege se află în dezbaterea Parlamentului.

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat în nenumărate rânduri că nu a reușit să consolideze clădirile cu bulină pentru că locatarii blocurilor în cauză au refuzat să se mute temporar pentru a lăsa primăria să efectueze lucrările de consolidare.

âÎn Capitală sunt 2.500 de clădiri care ar fi serios avariate în cazul unui cutremur, potrivit ultimei numărători făcute de reprezentanţii primăriei. Iar din cele 2.500 de clădiri au fost consolidate doar 26.

Sursa: romaniatv.net

Cookies