ARHIVA B365

DISJUNGERI pentru alte posibile fapte şi persoane, dispuse de DNA în dosarul lui Sorin Oprescu

Procurorii DNA vor continua cercetările cu privire la alte posibile infracțiuni și față de alte persoane care ar fi implicate în dosarul lui Sorin Oprescu, potrivit rechizitoriului prin care primarul suspendat al Capitalei a fost trimis în judecată de DNA pentru corupție.

„Ținând cont că din actele de urmărire efectuate au rezultat indicii de săvârșire a mai multor infracțiuni de competența Direcției Naționale Anticorupție, se va dispune disjungerea cauzei în vederea continuării cercetărilor cu privire la celelalte fapte (…), dar și în legătură cu participarea și a altor persoane la grupul infracțional organizat”, se arată în rechizitoriu, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Rechizitoriu: Oprescu, îngrijorat că fostul lui şofer era agresiv cu mituitorii: „Ce, omul e nebun?”

Posibilele fapte penale reies din mai multe denunțuri formulate în perioada august-septembrie 2015, dar și din documentele transmise de inculpați și de unele instituții, conform acelorași surse.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat. În același dosar au mai fost deferite justiției alte opt persoane.

Conform unui comunicat al DNA, în rechizitoriul întocmit procurorii au reținut că, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracțional organizat, constituit de directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul Municipiului București.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button