Diseară mergem la „Cinema în aer liber”, în Parcul Titan. Avem documentarul „My Journey to Romania – Letter from Timișoara” și filmul Crai Nou

04 sept. 2023
1310 Afișari
Diseară mergem la
Diseară mergem la "Cinema în aer liber", în Parcul Titan. Avem documentarul "My Journey to Romania - Letter from Timișoara” și filmul Crai Nou | Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 3

În cadrul evenimentului „Cinema în aer liber”, care are loc în Parcul Titan din Sectorul 3, va rula documentarul „My journey to România – Letter from Timișoara”, în prezența unui invitat special, astăzi, 4 septembrie.

Documentarul „My journey to România – Letter from Timișoara” va rula în cadrul evenimentului „Cinema în aer liber”

Publicul fidel evenimentului „Cinema în aer liber” are parte astăzi, 4 septembrie, de un bonus binemeritat. Începând cu ora 20:00, pe ecranul din Parcul Titan va rula documentarul „My journey to România – Letter from Timişoara”, în prezența lui Christoffer Ekenes Johansen Baltazhar, se arată într-un comunicat al PS3 transmis de Agerpres.

Filmul prezintă Timișoara văzută prin ochii norvegianului Christoffer, nepotul celebrului ziarist și scriitor Jahn Otto Johansen care în anii ’80 a venit în România și a scris o carte despre țara noastră.

Documentarul urmărește călătoria lui Christoffer pentru prima dată în Timișoara. Acesta își propune să vadă ce este România astăzi după 30 de ani de la vizita bunicului său și încearcă să înțeleagă interacțiunea și contribuția la viața socială, politică, economică și culturală din prezent a principalelor etnii din capitala culturală a Europei.

Bucureștenii vor putea urmări și pelicula „Crai Nou”

Totodată, după difuzarea documentarului, de la ora 21:00, bucureștenii sunt invitață să rămână pentru a urmări și pelicula „Crai Nou”. Filmul urmărește evoluția psihologică spre dezumanizare a unei tinere din mediul rural care încearcă să scape dintr-un anturaj violent.

Protagonista filmului este Irina, în vârstă de 22 de ani care provine dintr-o familie disfuncțională. Irina este dominată de cei care se opun celui mai mare vis al ei, acela de a studia într-un centru universitar.

În timp ce încearcă să urmeze studii superioare și să scape de violență, tânăra se transformă din victimă în abuzator.

Doritorii pot urmări proiecția pe Insula Artelor din Parcul Titan. Aici se ajunge intrând în parc dinspre Bulevardul Liviu Rebreanu, punct de reper Globul pământesc.

Accesul publicului la proiecțiile cinematografice este liber, în limita locurilor disponibile în spațiul unde se desfășoară evenimentul.

Filmul va fi vizionat în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene, în condiții de siguranță.

Peliculele sunt aduse în faţa publicului utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni şi un ecran gonflabil de 120 metri pătrați.

„Cinema în aer liber” se va încheia pe data de 10 septembrie.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies