Diseară începe al 9-lea tratament împotriva țânțarilor în București. PMB: Mașinile vor opera de la ora 22, iar substanțele folosite nu sunt periculoase

06 aug. 2024
4971 afișări
Diseară începe al 9-lea tratament împotriva țânțarilor în București. PMB: Mașinile vor opera de la ora 22, iar substanțele folosite nu sunt periculoase
Diseară începe al 9-lea tratament împotriva țânțarilor în București. PMB: Mașinile vor opera de la ora 22, iar substanțele folosite nu sunt periculoase | Sursa foto: Facebook/Primăria Municipiului București

Continuă seria tratamentelor de dezinsecție împotriva țânțarilor în Capitală. Mașinile cu substanțe speciale vor intra în circulație diseară la ora 22 și vor pulveriza tratament până la ora 5 dimineața. Acestea vor opera în parcuri, spații verzi și terenuri ale instituțiilor publice, în cimitire, maluri de lac, piețe, târguri, oboare, pe aliniamente stradale etc.

În ceea ce provește substanțele, acestea sunt special concepute pentru a nu le face rău oamenilor și animalelor.

Produsele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății și, în concentrația utilizată, nu pun în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor.

a informat Primăria Municipiului București printr-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Cel de-al 9-lea tratament se va efectua pe parcursul câtorva seri și nopți, între orele 22:00 – 05:00. Programul poate fi modificat dacă starea meteo nu permite pulverizarea substanțelor. Pentru întreg anul sunt prevăzute în Programul Unitar de Acțiune, aprobat de Consiliul General al Municipiului București, un total de 14 tratamente. Acestea sunt efectuate de Compania Municipală Eco Igienizare.

Primăria Municipiului București îi roagă pe cetățeni să facă reclamații în cazul în care sesizează focare de infestare. Sesizările se pot face telefonic, la 0752.041.898 și pe e-mail la [email protected].

Municipalitatea face eforturi pentru a asigura un mediu sănătos și confortabil pentru bucureșteni, mai ales în contextul actual, când pericolul infectării cu virusul West Nile este în creștere. După ce a fost confirmat primul caz în Capitală, specialiștii de la Cantacuzino au anunțat că au depistat țânțari purtători de West Nile în patru sectoare ale Bucureștiului.

Nu există vaccin împotriva infecției cu virusul West Nile, și nici tratament specific. Infectarea poate duce la dureri de cap, stare de vomă, febră și dureri de mușchi. În cazurile grave, pacienții pot face encefalită sau meningită, boli grave care necesită internare în spital.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies