BAZAR

Dirijorul Zubin Mehta, dezamăgit de Sala Palatului – una din cele mai urâte săli din lume

Într-o scrisoare deschisă către autorităţile de la Bucureşti, Zubin Mehta precizează că e trist că un astfel de eveniment şi un public atât de doritor de cultură duc lipsa unei săli de concerte potrivite.

„E trist ca un astfel de eveniment si o audienta atat de doritoare de cultura duc lipsa unei sali de concerte potrivite”, scrie Mehta intr-o scrisoare deschisa adresata autoritatilor romane.

„Este nevoie ca urgent sa se gaseasca o solutie pentru ca aceasta sala de concerte sa fie demna de un asemenea eveniment”, continua scrisoarea sustinuta si de Daniel Barenboim, dirijorul Staatskapelle din Berlin si de Valery Gergiev, dirijorul London Simphony Orchestra.

Ioan Holender, fostul director al Operei din Viena si director al Festivalului Enescu, reproseaza an de an primariei Bucurestiului si Ministerului Culturii incapacitatea de a construi in Bucuresti o sala de concerte moderna.

În scrisoarea susţinută de mai mulţi dirijori, se subliniază că este nevoie să se găsească urgent o soluţie pentru ca sala să fie demnă de un eveniment precum Festivalul George Enescu.

Sala Palatului din Bucureşti este cu siguranţă una dintre cele mai inadecvate şi urâte săli din lume, în care artişti şi orchestre celebre ajung să cânte, scrie Deutsche Welle.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button