Directorul executiv Pfizer: Eficența vaccinului anti COVID Pfizer scade la 84% la șase luni după administrare

30 iul. 2021
255 afișări
Directorul executiv Pfizer: Eficența vaccinului anti COVID Pfizer scade la 84% la șase luni după administrare
Directorul executiv Pfizer: Eficența vaccinului anti COVID Pfizer scade la 84% la șase luni după administrare. Sursa foto: Unsplash

Directorul executiv al companiei Pfizer, Albert Bourla, a declarat că eficiența vaccinului anti-COVID 19 produs de compania pe care o conduce scade la aproximativ 84% în cazul persoanelor cărora le-a fost administrată în urmă cu până la patru-șase luni cea de-a doua doză.

Potrivit directorului executiv al Pfizer, Albert Bourla, aceste rezultate au la bază un nou studiu finanțat de companie, care însă nu a fost încă evaluat de către colegii acestuia, potrivit G4media.

Cea mai mare eficiență a vaccinului Pfizer este în primele două luni de la administrare

Acest studiu a arătat că eficiența vaccinului a fost cea mai puternică între o săptămână și două luni de la administrarea celei de-a doua doze de ser produs de Pfizer, de 96,2%. Eficiența scade treptat, în medie cu 6 procente la fiecare două luni, potrivit studiului. La acest studiu au participat 44.000 de persoane din Statele Unite ale Americii, dar și din alte țări.

„Am văzut și date din Israel că există o scădere a imunității și care începe să aibă impact asupra a ceea ce a fost 100% împotriva spitalizării. Acum, după perioada de șase luni, ajunge la 90% și până în jur de 85%”, a spus Bourla.

Directorul general al Pfizer este de părere că o a treia doză va fi utilă împotriva variantei Delta

Albert Bourla a declarat faptul că o a treia doză va fi extrem de utilă în lupta împotriva variantei Delta a COVID 19. De asemenea, acesta a precizat că nu este ceva neobișnuit ca un vaccin să scadă în timp în eficacitate, dovadă fiind vaccinurile în cazul cărora se administrează trei doze pentru anumite boli. Trebuie menționat faptul că tulpina Delta, descoperită inițial în India, a devenit dominantă atât în SUA cât și pe Glob.

“Vestea bună este că suntem foarte, foarte încrezători că o a treia doză, un rapel, va prelua răspunsul imun la niveluri care vor fi suficiente pentru a proteja împotriva variantei Delta”, a adăugat directorul general al Pfizer.

Pfizer dorește să transmită oficial autorităților de reglementare americane informații despre beneficiile unei a treia doze de vaccin anti-COVID 19 până la jumătatea lunii august, a subliniat Bourla.

Această acțiune vine după ce la începutul acestei luni, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au emis o declarație comună care a respins planurile companiei Pfizer pentru o a treia doză, motivând că „americanii care au fost complet vaccinați nu au nevoie de o nouă doza la acest moment”.

La acest moment, nici Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă administrarea celui de-al doilea rapel împotriva COVID-19.

Cookies