Directorul STB spune când vor intra în circulație noile tramvaie Imperio. Noaptea trecută au fost reluate testele în București

28 oct. 2022
33755 Afișari
Directorul STB spune când vor intra în circulație noile tramvaie Imperio. Noaptea trecută au fost reluate testele în București
Directorul STB spune când vor intra în circulație noile tramvaie Imperio. Noaptea trecută au fost reluate testele în București. Sursa imagine: Inquam Photos / George Călin

Directorul STB, Adrian Criț, a făcut anunțul mult așteptat și a spus când vor intra în circulație noile tramvaie Imperio, cumpărate de Primăria Capitalei de la Astra Arad. Totodată, în noaptea de joi spre vineri, au fost reluate testele în București.

Când vor intra în circulație noile tramvaie Imperio. Directorul STB a făcut anunțul

Directorul general al STB, Adrian Criț, a declarat pentru clubferoviar.ro că, primele 10 tramvaie Imperio, cumpărate și livrate de Astra Vagoane Călători, vor începe să circule pe linia 41 în prima jumătate a lunii noiembrie.

Adrian Criț transmite că procesul verbal pentru recepția noilor tramvaie Imperio se va semna în maximum 2 săptămâni, apoi tramvaiele vor primi undă verde să intre în circulație cu publicul călător.

„Ele vor circula pe linia lui 41, alternativ cu tramvaiele V3A existente. Parcul de pe linia lui 41 este în acest moment de 30 de tramvaie V3A”, a declarat directorul STB pentru sursa citată.

Criț a mai spus că există toate documentele depuse de producător, care să ateste că noile tramvaie Imperio sunt conforme și păstrează caracteristicile inițiale.

Săptămâna aceasta, Nicușor Dan a declarat pentru hotnews.ro că, producătorul a depus toate hârtiile care dovedesc că noul motor pentru tramvaiele Imperio este mai bun decât cel vechi. Pentru a verifica cele spuse de producător, comisia de recepție s-a întâlnit luni, verificările vor dura 2-3 săptămâni, apoi va fi dat un verdict.

Noaptea trecută au fost reluate testele în București

Imagine primită pe adresa redacției B365.ro. Sursa foto: Mihai G.

Joi spre vineri noapte (27/28 octombrie 2022), în jurul orei 23:00 un tramvai Imperio a ieșit din depoul Alexandria și a fost dus pe linia 41, unde s-au realizat mai multe teste.

La aceste teste au participat membri ai Comisiei de recepție din cadrul Primăriei Capitalei și specialiști de la uzina arădeană de material rulant.

Conform clubferoviar.ro, la Pasajul Lujerului a fost făcut un test de plecare din pantă cu un singur boghiu de tracțiune, celălalt fiind izolat, iar tramvaiul a trecut testul cu brio.

Un test asemănător, de plecare din pantă, urmează să fie făcut în perioada următoare și pe strada Berzei din centrul Bucureștiului – acolo este cea mai abruptă pantă din oraș, spune Adrian Criț, potrivit sursei citate.

Cookies