Directorul STB le spune angajaților că au obligația de a ieși pe traseu. „Cei responsabili de provocarea acestei greve vor răspunde în fața legii”

21 ian. 2022
508 Afișari
Directorul STB le spune angajaților că au obligația de a ieși pe traseu. „Cei responsabili de provocarea acestei greve vor răspunde în fața legii”
Directorul STB le spune angajaților că au obligația de a ieși pe traseu. „Cei responsabili de provocarea aceste greve vor răspunde în fața legii” | Sursă foto: Captură Digi24

Directorul STB Declară ca nu înțelege care sunt motivele pentru care sindicatul reprezentativ îi cere demisia. Le recomandă șoferilor să își reia activitatea și să respecte ce a fost hotărât de instanță ieri.

Angajații STB trebuie să își reia activitatea

Adrian Criț a declarat că în ceea ce privește contractul colectiv de muncă al angajaților STB nu se poate discuta încă de o majorare a salariilor, deoarece bugetul nu permite acest lucru. Hotărârea conform căreia angajații trebuie să reia activitatea transportului în comun de suprafață a fost afișată astăzi de dimineață la sediile punctelor de lucru.

Cu toate că nu este dorit de angajați și de sindicatele reprezentative în funcția de director al Societății de Transport București, Adrian Criț spune că el are rolul de a eficientiza compania. Lucru pe care l-a factut și pe care dorește să îl facă și în viitor. Până acum cetățenii plateau 100 de milioane de lei plus TVA pentru serviciul de transportul public, iar în acest moment acest serviciu îi costa 75 de milioane de lei.

„Suntem deschiși negocierilor cu reprezentanții sindicatului”

Directorul STB a declarat că este dispus să deschidă negocierea contractului colectiv de muncă, chiar de luni. Condiția ce a fost pusă de acesta este ca șoferii și vatmanii să își înceapă activitatea de astăzi. Angajații companiei trebuie să își amintească că au și obligații, nu doar drepturi. Greva acestora îi afectează pe cetățenii Capitalei, aceștia fiind nevoiți să găsească alte mijloace de transport cu care să ajungă la muncă.

În ceea ce privește consecințele pe care le vor suporta cei ce au participat la acest protest, directorul STB a declarat că cei care vor fi găsiți responsabili de provocarea acestei greve vor răspunde în fața legii. Angajați ce au fost manipulați de sindicate, așa cum considera Adrian Criț, vor suporta o pierderi salariale conform regulamentului intern al companiei.

Greva STB a început miercuri, iar de ieri șoferii de autobuze și troleibuze împreună cu vatmanii tramvaielor au refuzat să mai iasă pe traseu. Traficul bucureștean a fost grav afectat de lipsa transportului în comun de suprafață. Stațiile de metrou au fost supra aglomerate iar tariful companiilor de ride sharing a crescut simțitor din cauza cererii foarte mari.

Cookies