Directorul STB anunță că necesarul de tramvaie pentru București este de 450 de bucăți

24 mart. 2021
3223 Afișari
Directorul STB anunță că necesarul de tramvaie pentru București este de 450 de bucăți

Directorul STB anunță că necesarul de tramvaie pentru București este de 450 de bucăți. Adrian Criț făcut această precizare în cadrul unei conferințe despre Infrastructură organizată de Club Feroviar

Directorul STB anunță că necesarul de tramvaie pentru București este de 450 de bucăți în condițiile dezvoltării rețelei și a creșterii cererii de transport. Adrian Criț a participat marți la Conferința de Infrastructură organizată de Club Feroviar, prezentând, conform sursei citate, și proiectele prioritare în domeniul modernizării infrastructurii de transport pe șină din Capitală.

El a precizat că programul de achiziție de tramvaie aflat în derulare la nivelul Primăriei Capitalei, pentru care în scurt timp se va semna contractul cu Astra Vagoane Călători Arad, nu va rezolva decât parțial necesarul de mijloace de transport de la nivelul Capitalei.

Necesarul de tramvaie pentru București. Se extinde rețeaua

”Cantitatea de tramvaie licitată nu ajută decât la înlocuirea unui sfert din parcul circulant. Necesarul de tramvaie pentru București este mult mai mare de atât. Ar trebui un parc de 400-450 de tramvaie, pentru a acoperi inclusiv planurile de extindere a rețelei. Avantajele evidente ar fi reducerea intervalului de succedare, creșterea confortului călătoriei și, pe cale de consecință, creșterea gradului de utilizare a acestui mod de transport ecologic”, a spus directorul general al STB.

În ceea ce privește proiectele aflate în derulare sau în pregătire la nivelul societății de transport de suprafață, el a amintit achiziționarea de tramvaie și de echipamente necesare îmbunătățirii transportului public de călători pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 și 55, prin Programul Operational Regional, Axa 3.2, și modernizarea liniei de tramvai pe Bulevardul General Vasile Milea.

”În următoarea etapă se va acorda o atenție deosebită implementării proiectelor complementare care vor trebui să asigure condițiile adecvate de exploatare pentru  tramvaiele ce vor fi achiziționate. Proiectele vor fi prioritizate pentru o utilizare căt mai judicioasă a resurselor financiare și se va pune accentul pe dezvoltarea coridoarelor de transport de mare capacitate”, a precizat Adrian Criț.

El a mai menționat că se vor face investiții în terminale multimodale de tip park & ride, se vor achiziționa softuri dedicate pentru programarea vehiculelor/șoferilor, se vor monta panouri de informare a călătorilor în stații și se vor dezvolta aplicații integrate pentru armonizarea programelor de transport.

Proiectele de modernizare a infrastructurii de tramvai din București pot fi consultate AICI.

Cookies