Directorul Spitalului Colțea, Mircea Lupușoru, a fost demis de Nicușor Dan. Cine preia interimatul

21 iul. 2021
215 Afișari
Directorul Spitalului Colțea, Mircea Lupușoru, a fost demis de Nicușor Dan. Cine preia interimatul
Directorul Spitalului Colțea, Mircea Lupușoru, a fost demis de Nicușor Dan. Cine preia interimatul

Directorul Spitalului Clinic Colțea, Mircea Lupușoru, a fost demis. Nicușor Dan a declarat că acesta este primul pas pentru o reformă necesară spitalului. Primarul Capitalei a spus cine urmează să preia interimatul.

Directorul Spitalului Colțea, Mircea Lupușoru, a fost demis de Nicușor Dan. Primarul Capitalei a făcut anunțul miercuri, pe pagina de Facebook.

Directorul Spitalului Colțea, Mircea Lupușoru, a fost demis de Nicușor Dan

Nicușor Dan spune că a decis să nu-i mai prelungească mandatul directorului Spitalului Clinic Colțea, Mircea Lupușoru. Primarul Capitalei consideră că spitalul are nevoie de o conducere nouă și o să urmeze un concurs pentru postul de director.

Recomandăm și: Ce avere are de fapt Nicușor Dan. A primit 350.000 de lei doar din donații de la persoane fizice (DOCUMENT)

Dar până la organizarea concursului, interimatul urmează să fie preluat de către medicul epidemiolog Paul Daniel Iordache, doctor al Universității Reykjavik din Islanda și asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. „Un bun profesionist din domeniul sănătății”, spune Nicușor Dan.

Se pare că hotărârea demiterii directorului Spitalului Clinic Colțea din București exista de mai mult timp, spune Primarul General al Capitalei. Schimbarea conducerii este un prim pas din reforma necesară atât pentru acest spital, cât și pentru celelalte spitale din subordinea Primăriei Capitalei, a motivat Nicușor Dan decizia demiterii.

Nicușor Dan le mulțumește medicilor care au semnalat problemele de management din spital.

Probleme cu echipamentul la Spitalul Colțea

Spitalul Clinic Colţea este cel mai vechi spital din București, situat la kilometrul 0 şi aflat în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Recomandăm și: Blocul de sterilizare al Spitalului Colțea, defect de o săptămână. Instrumentele sunt trimise cu ambulanța și sterilizate la alt spital din București

În luna iunie, blocul de sterilizare al Spitalului Clinic Colțea din București a fost stricat, iar instrumentele și halatele medicilor erau trimise cu ambulanța și sterilizate la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.

La acea dată, directorul spitalului, Mircea Lupușoru, declara că stația de sterilizare este veche, de peste 10 ani, iar noile piese trebuie importate și durează între 3 și 6 săptămâni. Toată această situație nu părea să fie o problemă reală pentru directorul Spitalului Clinic Colțea.

„Nu e o problemă în momentul de faţă, noi avem un acord de colaborare cu Spitalul Cantacuzino şi în baza acestui acord tot ce este noi sterilizăm acolo.”, declara Mircea Lupușoru.

Stația de sterilizare nu era singura problemă a spitalului. Aparatul de colonoscopie era defect și dus la reparat, RMN nu exista, CT-ul era stricat de un an de zile, iar managerul spitalului declara că a făcut mai multe solicitări pentru reînoirea aparaturii medicale uzate, dar din cauza lipsei bugetului spitalul nu le primește.

Cookies