ARHIVA B365

Directorul Romgaz, cercetat de DNA

Marcel Adrian Piteiu, fostul director al Romgaz, este acuzat de ANI că s-ar afla în conflict de interese, anunţă Realitatea TV.

În perioada 18.03.2005 – 19.01.2009, Marcel Adrian Piteiu a exercitat, succesiv, în cadrul Societăţii Naţionale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. Mediaş, funcţiile de director general adjunct, începând cu data de 18.03.2005, director – Direcţia Explorare, începând cu data de 15.06.2007, şi Director general, începând cu data de 19.01.2009. Potrivit ANI, în perioada 07.11.2001 – 25.05.2005, Piteiu a mai deţinut și funcţia de administrator în cadrul societăţii S.C. APROV S.A. Mediaş, căreia i-a atribuit un contract în valoare de circa 15 milioane euro.

„În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese, precum și a celor asimilate infracțiunilor de corupție, de către Piteiu Marcel Adrian, director general al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. Mediaş, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de reprezentant legal al S.N.G.N. „ROMGAZ” S.A. Mediaş, a participat la luarea deciziilor şi a îndeplinit acte, în procesul de atribuire a contractelor de achiziţii publice, prin aprobarea de referate de necesitate, documentaţii de atribuire, rapoarte şi hotărâri privind desemnarea ofertelor câştigătoare şi prin încheierea de contracte comerciale cu S.C. APROV S.A. Mediaş (societate la care acesta a deținut, în perioada 2001 – 2005, calitatea de administrator), beneficiul patrimonial obținut fiind în cuantum de 66.454.374,17 Lei (aprox. 15.218.442 Euro).

În exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, Piteiu Marcel Adrian, în calitate de reprezentant legal al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. Mediaş, a participat la luarea deciziilor şi a îndeplinit acte, în procesul de atribuire a contractelor de achiziţii publice, prin aprobarea de referate de necesitate, documentaţii de atribuire, rapoarte şi hotărâri privind desemnarea ofertelor câştigătoare şi prin încheierea de contracte comerciale cu S.C. APROV S.A. Mediaş, societate care, astfel, a realizat încasări în valoare totală de 66.454.374,17 Lei.

Având în vedere cele de mai sus, s-a dispus sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila săvârşire de către Piteiu Marcel Adrian, director general al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. Mediaş, a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută și pedepsită de Codul Penal al României, precum şi a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție”, informează ANI, în comunicatul de presă remis miercuri.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button