ȘTIRI

Directorul RATB: 120 de autobuze, reintroduse pe traseu. RATB e pregătit de iarnă

Regia Autonomă de Transport București (RATB) este pregătită pentru sezonul de iarnă cu 33 de pluguri perie, dar și cu 470.000 de tone de sare pentru deszăpezire și 2.800 tone de nisip, anunță reprezentanții regiei.

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a inspectat, miercuri, depoul RATB de pe Calea Dudești pentru a se asigura că Regia a luat toate măsurile necesare în pragul noului sezon de iarnă.

„Întreg parcul circulant de autobuze și troleibuze a fost echipat cu anvelope de iarnă. De asemenea, în stoc mai sunt alte 1.000 de anvelope, suficiente pentru această iarnă”, a precizat primarul general interimar, Răzvan Sava.  

Conform Planului de masuri si actiuni pentru deszapezire si combatere polei pentru aceasta iarna, 
Regia Autonoma de Transport Bucuresti are obligatia de a asigura impreuna cu operatorii si inspectorii Administratiei Strazilor, deszapezirea cailor de rulare a tramvaielor, a statiilor si refugiilor pietonale, dar si a indicatoarelor rutiere, astfel incat transportul in comun in Capitala sa se desfasoare in conditii normale.

De asemenea, directorul RATB, Radu Orzață, a anunțat că jumătate dintre cele 340 de autobuze care erau indisponibilizate din cauza lipsei pieselor de schimb au fost reintroduse în circulație. Au mai rămas în depouri, fără piese, alte 120 de autobuze, însă conducerea RATB susține că și acestea vor reveni pe traseu în următoarele 6-8 luni. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button