Directorul RADET, veşti proaste pentru bucureșteni: Cu siguranță vor exista avarii

de:
15 oct. 2019
0 Afișari
Directorul RADET, veşti proaste pentru bucureșteni: Cu siguranță vor exista avarii

„Este foarte greu de spus cum va fi anul acesta. Ceea ce credem noi cu tărie este că va fi mai bine ca anul trecut, dar cu siguranță vor mai exista avarii, însă lucrările pe care le-am făcut pe tot parcursul acestui an trebuie să ducă la diminuarea avariior. Problema RADET nu este de doi – trei ani de zile, ci este de 30 de ani, cam de atunci ar fi trebuit primarii să înceapă înlocuirea țevilor, ceea ce nu s-a întâmplat, iar acum culegem ce am semănat, adică un sistem care și-a depășit de două ori durata de viață”, a declarat Alexandru Burghiu pentru MEDIAFAX.

Potrivit directorului RADET, planul de modernizare din acest an prevede înlocuirea a 20 de kilometrui de rețea primară. Toată rețeaua primară are 1.000 de kilometri – dar nu toată este afectată.

„Ce am început în acest an este cel mai ambițios plan de înlocuire și de reparații, în sensul că ne-am asumat că vom finaliza 20 de kilometri de rețea primară. Nu înlocuim o magistrală, să-i spunem de 8 kilometri, ci acolo unde au avut loc avarii. (…) Aeastă campanie trebuie continuată cinci ani, ca să revenim la o normalitate din punct de vedere al funcționalității sistemului”, declară Burghiu.

Potrivit acestuia, Magistrala 2 Sud a creat anul trecut cele mai mari probleme.

„Cele mai cunoscute și mai mai probleme anul trecut au fost Magistrala 2 Sud, în zona Fizicienilor, sectorul 3. Acesl tronson a fost, și încă este înlocuit, este vorba de lucrarea pe care o face Compania Municipală Energetica, unde schimbă acea porțiune care ne-a produs mari neplăceri. (…) Pe lângă asta, au început lucrările în zona Danubiu”, explică directorul RADET.

Burghiu mai spune că „sub nicio formă nu va exista în perioada imediat următoare o scumpire pentru plata gigacaloriei, pentru populație”.

Iarna trecută, sistemul de termoficare din București a avut mari probleme, din cazua avariilor care s-au ținut lanț. Zilnic, sute de blocuri au fost afectate de aceste avarii.

Cookies