Directorul RA-APPS, Gabriel Surdu, folosea aparate de bruiaj și avea 11 telefoane de rezervă

de:
01 mai 2015
0 afișări
Directorul RA-APPS, Gabriel Surdu, folosea aparate de bruiaj și avea 11 telefoane de rezervă

Informaţia potrivit căreia Gabriel Surdu folosea aparate de bruiaj și mai multe telefoane de rezervă apare în referatul de arestare preventivă în care procurorii scriu că Surdu reprezintă un pericol pentru alterarea anchetei, fiind specialist în a „anihila” probe, scrie B1 TV.

În biroul directorului Gabriel Surdu de la RA-APPS, procurorii au descoperit două dispozitive generatoare de bruiaj, cu autorul cărora acesta îşi proteja discuțiile ambientale și cele telefonice, de eventuale monitorizări ale DNA și SRI.

De asemenea, potrivit unor surse judiciare, au fost descoperite nouă telefoane mobile în biroul său de la RA-APPS, iar în mașina sa, alte trei telefoane mobile și un dispozitiv special, cu inscripția „GSM BOX PROTECTION AGAINST SPY-PHONES”.

„Din datele existente, rezultă că acest dispozitiv a fost conceput pentru a detecta și indica activarea ilegală a unui telefon mobil. Mai mult, față de această funcție principală, acest dispozitiv creează interferențe în zona înconjurătoare a microfonului telefonului, generând „un zgomot alb”, care suprimă microfonul în telefon, făcându-l inutil”, se arată în referatul DNA.

Ccest dispozitiv împiedica interceptarea telefonică, una dintre cele mai folosite mijloace de probare a vinovăţiei folosite de DNA.

Cookies