Directorul Metrorex și-a dat demisia după toate contrele cu Ministrul Transporturilor. Cine a fost numit director general interimar

26 feb. 2021
293 Afișari
Directorul Metrorex și-a dat demisia după toate contrele cu Ministrul Transporturilor. Cine a fost numit director general interimar

Directorul General al Companiei Metrorex, inginerul Gabriel Mocanu şi-a anunțat demisia din funcție. Demisia vine după ce Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, a criticat majorările de salarii aprobate anul trecut și situația financiară generală a companiei.

Gabriel Mocanu a confirmat pentru Club Feroviar că și-a depus demisia: „Am făcut o cerere pentru a părăsi această funcție cu acordul părților. Acum se discută în Consiliul de Administrație”.
Vineri va avea loc ședința Consiliului de Administraţie care ar urma să desemneze un nou director general interimar. Potrivit surselor RRA, cel mai probabil va fi numit tot un director de departament din instituţie.

Noul director general interimar

Atribuțiile directorului Metrorex au fost preluate de „doamna Mariana Miclăuș, până la desemnarea unui nou director general cu contract de mandat provizoriu”, a anunțat Ministerul Transporturilor, pentru Club Feroviar.
Gabriel Mocanu a fost numit Directorul General al Companiei Metrorex în vara anului trecut, după ce Mariana Miclaus a demisionat fiindcă nu a reușit să îndeplinească termenul de 30 iunie pentru darea în funcțiune a magistralei 5 de metrou, Eroilor-Drumul Taberei.

Cine ar urma să-i ia locul lui Gabriel Mocanu

În cărți este Dumitru Șodolescu(poză), îmi spun surse demne de încredere. Șodolescu a mai fost director în Metrorex din 2018 până în 2019. Mandatul său a fost marcat în total de vreo 10 pichetări și 2 greve ale sindicaliștilor.

Tot pe vremea sa s-au dus câteva ”bătălii” pe celebrele spații comerciale din subteran controlate de sindicate. Atunci au avut loc și celebrele deconectări de la utilități ale multor spații comerciale. Ulterior, spațiile au fost reconectate, iar lui Șodolescu nu i-a fost prelungit contractul.

Din CV-ul lui Dumitru Șodolescu aflăm că este inginer mecanic, a absolvit Politehnica, dar și Facultatea de Mecanică a Academiei Militare Tehnice din București. A fost apoi director în câteva multinaționale.

Ce ar trebui să facă noul director

În afară de un eventual conflict cu sindicatele, noul director de la Metrorex, oricare va fi el, are alte câteva teme fierbinți.
Să găsească soluții la circulația în siguranță cu metroul, în contextul Pandemiei și în contextul unor incidente în subteran. Să găsească soluții la problemele financiare ale Metrorex pentru că din cauza Pandemiei a scăzut mult fluxul de călători.

Trebuie să continue linia M5(Drumul Taberei) spre Pantelimon. Trebuie să miște lucrurile la linia M6 spre Aeroportul Otopeni.

Apropo, despre M6, ministrul Cătălin Drulă susține că trebuie făcut până la Aeroportul Băneasa, iar linia până la Aeroportul Otopeni trebuie regândită. ”Suntem într-un proces de reevaluare la nivelul ministerului, pentru că trebuie să vedem exact fezabilitatea proiectului, dacă forma este cea mai bună”, spunea azi ministrul Cătălin Drulă”, a scris jurnalistul Pro TV, Vitalie Cojocari, pe Facebook.

Sursă foto: Club Feroviar.

Cookies