Directorul Metrorex, despre situația de la metrou: „Suntem încrezători că vom primi acești bani la rectificarea bugetară”

21 iul. 2022
3575 Afișari
Directorul Metrorex, despre situația de la metrou: „Suntem încrezători că vom primi acești bani la rectificarea bugetară”
Directorul Metrorex, despre situația de la metrou: „Suntem încrezători că vom primi acești bani la rectificarea bugetară”. Sursa foto: Agerpres

Zilele acestea, metroul din București are tot mai multe întârzieri, iar bucureștenii au nervii întinși la maxim. Metrorex a acumulat datorii către furnizorul de servicii de mentenanță – Alstom Transport, iar în subteran circulă tot mai puține trenuri de metrou. Cu toate acestea, directorul general al Metrorex este încrezător că situația se va remedia curând.

Directorul Metrorex, despre situația de la metrou

Trenuri tot mai puține în circulație în subteran, oameni nemulțumiți și înghesuiți pe peroane – aceasta este imaginea metroului bucureștean de câteva zile.

Directorul general al Metrorex oferă asigurări și declară că situația ar urma să revină la normal în scurt timp. Mariana Miclăuș a declarat pentru clubferoviar.ro, că trenurile vin rar din cauza datoriilor acumulate de Metrorex către furnizorul de mentenanță, societatea Alstom Transport. Societate care a decis să reducă numărul reviziilor.

Directorul Metrorex își cere scuze pentru situația creată de companie și are speranța că aceste probleme vor fi rezolvate în curând.

„Suntem încrezători că vom primi acești bani la rectificarea bugetară de la începutul lunii viitoare”, transmite Mariana Miclăuș, director general Metrorex, potrivit sursei citate.

Alstom vrea plata integrală a datoriilor

Metrorex a încercat să rezolve situația cu Alstom și pe cale amiabilă, cerând societății să ridice măsura de limitare a reviziilor, dar societatea care se ocupă de serviciile de mentenanță și salubritate solicită plata integrală a datoriilor.

„Am făcut demersuri pentru ca la rectificarea bugetară să primim fondurile necesare pentru a achita integral contravaloarea serviciilor de mentenanță”, a declarat Mariana Miclăuș pentru clubferoviar.ro.

Joi, 21 iulie 2022, Metrorex a anunțat că circulația trenurilor la metrou se desfășoară cu 35 de trenuri în loc de 57, cât este prevăzut în graficul aprobat. Miercuri, circulația trenurilor s-a desfășurat cu 37 de trenuri.

Intervalul de timp al trenurilor de metrou:

  • 10-14 minute pe Magistrala 1 și Magistrala 3 (Dristor 2-Republica, respectiv Preciziei-Anghel Saligny),
  • 6 minute pe Magistrala 2 (Berceni-Pipera),
  • 9 minute pe magistralele 4 și 5 (Gara de Nord 2-Străulești, respectiv Eroilor 2 până la Romancierilor).
Cookies