Dan Straja şi Bogdan Pălintineanu, ARESTAŢI PREVENTIV pentru luare de mită

de:
10 iun. 2016
0 Afișari
Dan Straja şi Bogdan Pălintineanu, ARESTAŢI PREVENTIV pentru luare de mită

UPDATE 20.35 Managerul Spitalului „Bagdasar Arseni” a fost arestat preventiv. Bogdan Pălintineanu a fost reţinut pentru luare de mită în formă continuată

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, vineri seara, să-l aresteze preventiv pentru 30 de zile pe Bogdan Pălintineanu, managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”.

Acesta a fost reţinut pentru luare de mită în formă continuată, informează DNA, joi, printr-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, „Bogdan Pălintineanu, la data faptei manager la Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan”, în prezent manager al Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată”.

Procurorii susţin că „în perioada 12 mai -21 august 2015, inculpatul Păltineanu Bogdan, în calitate de manager al Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan”, în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea contractelor, angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăţi comerciale, în cinci tranşe, sumele de 73.450 euro şi 18.600 lei”.

„Banii, primiţi de inculpat atât într-un imobil ce-i aparţinea cât şi în autoturismul personal, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiţii a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi)”, se mai spune în comunicat.

UPDATE 20.30 Managerul Institutului Oncologic din Bucureşti, Dan Nicolae Straja, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au admis, vineri ca seara, cererea procurorilor DNA de a-l aresta preventiv pe Dan Nicolae Straja pentru 30 de zile.

După mai multe ore de audieri, Dan Nicolae Straja a fost reţinut, noaptea de joi spre vineri, de procurorii DNA pentru 24 de ore.

Potrivit unui comunicat, „procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09.06.2016, a inculpatului Straja dan Nicolae, manager la Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu”, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată”.

UPDATE: DNA a oferit detalii privind faptele de care este acuzat Dan Straja.

„În perioada 1 – 8 mai 2015, inculpatul Straja Dan Nicolae, în calitate de manager la Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu”, în exercitarea atribuțiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce privește încheierea contractelor de achiziții, derularea contractelor, angajarea unității în operațiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în două tranșe, suma totală de 95.750 euro. Sumele de bani, ce au fost primite de inculpat atât în biroul său din cadrul instituției pe care o conducea cât și în autoturismul personal, pe o stradă necirculată, indicată anterior de inculpat, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiții a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi). Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 10 iunie 2016, inculpatul Straja Dan Nicolae urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.”

Reamintim că procurorii au făcut percheziții la patru spitale din Capitală privind suspiciuni de corupție în legătură cu achiziții publice. El a fost scos din sediul DNA după aproximativ șase ore de audieri și dus cu mașina în arestul Poliției Capitalei.

Dan Straja a spus, la intrarea în sediul DNA, că nu-i cunoștea pe oamenii de afaceri cu care spitalul a încheiat contracte și că nu știe de ce a fost adus. În plus, el a afirmat că nu a primit niciodată mită, informează Agerpres.ro.

În același dosar, a fost reținut și Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni”, la data faptei manager la Institutul „Ana Aslan”, care este acuzat de luare de mită după ce a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în cinci tranșe, sumele de 73.450 euro și 18.600 lei, ce reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiții a unor contracte, informează DNA.

Bogdan Păltineanu va fi prezentat vineri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii DNA au efectuat joi percheziții la patru spitale din Capitală, într-un dosar în care prejudiciul, până în prezent, este de 2,6 milioane de euro. Perchezițiile au fost la Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni”, Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia”.

Cookies