ȘTIRI

Directorul INFP: Am avut 70 cutremure anul acesta, dar nu putem sta liniştiţi

„În Vrancea au fost destul de multe, spre 70 de cutremure de la începutul anului. Ceea ce nu e foarte neobişnuit. Neobişnuit este că au fost destul de mari ca magnitudine, au fost destul de multe peste 4. Nu putem spune că cu aceste cutremure putem sta liniştiţi. Nu e o descărcare cu adevărat a energiei acumulate”, a declarat Mircea Radulian, director ştiinţific al INFP.

O adevărată descărcare a energiei tectonice se poate produce în zona Vrancea doar la cutremurele cu magnitudine 7, precizează Mircea Radulian. „Unii specialişti spun că ar fi peste 6,5. Acestea sunt cutremurele cu adevărat importante, care descarcă energia în zona Vrancea. Acest cutremur mare poate fi la limita de 7, asemănător cu cel din 1986 sau cele din 1990”, a mai declarat Mircea Radulian, cu privire la posibilitatea producerii unui cutremur puternic în România.

Un cutremur cu magnitudine 7 nu ar fi devastator pentru România, dă asigurări Mircea Radulian. „Poate să fie un cutremur mai mare şi atunci lucrurile pot deveni mai grave”, a mai precizat director ştiinţific al INFP, potrivit romaniatv.net.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button