Sefii pietelor Sector 3, trimisi in judecata: cum au furat la locul de munca

de:
11 oct. 2013
6 Afișari
Sefii pietelor Sector 3, trimisi in judecata: cum au furat la locul de munca

La data de 10 octombrie 2013, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare libertate, a inculpaţilor Rona Andrei,Chirilă Ionuţ, Florescu Alin, Filip Maria Cristina, Trandafir Dragoş Cătălin, Puiu Eduard Anton, Cosmescu Ion, Stamate Sorin Cristian, Adăscăliţei Dana şi Vlad Nataniel-Nicolae.

În sarcina acestora s-a reţinut săvârşirea mai multor infracţiuni de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals (ultimele trei infracţiuni fiind comise atât în forma simplă cât şi în cea continuată),fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate laspălarea banilor, precum şi diferite forme de participaţie la aceste infracţiuni (instigare, complicitate).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

In perioda septembrie-noiembrie 2012, inculpatul Rona Andrei, în calitate de director al Administraţiei Pieţelor Sector 3 Bucureşti, a încălcat dispoziţiile legale privind achiziţiile publice, în scopul favorizării mai multor societăţi comerciale şi pentru a crea unui avantaj patrimonial acestora, atribuind direct către aceste societăţi mai multe contracte. Ulterior, deşi lucrările nu au fost finalizate ori bunurile nu au fost livrate, inculpatul a întocmit, conform înţelegerii cu reprezentanţii societăţilor respective, procese-verbale de recepţie a lucrărilor, atestând în fals că acestea au fost efectuate şi finalizate, iar în baza acestor procese-verbale s-a întocmit documentaţia de efectuare a plăţilor şi s-au efectuat aceste plăţi către firmele contractante.

S-a mai reţinut faptul că inculpatul Chirilă Ionuţ, în calitate de conducător în fapt, dar fără act de numire în funcţie la Administraţia Pieţelor Sector 3 Bucureşti, a participat la comiterea infracţiunilor descrise mai sus, acesta determinându-l şi ajutându-l pe inculpatul Rona Andrei în activitatea infracţională desfăşurată.

Intreaga activitate infracţională a inculpatului Rona Andrei, prezentată anterior, s-a desfăşurat şi cu sprijinul inculpatului Florescu Alin, jurist al Administraţiei Pieţelor Sector 3 Bucureşti, al inculpatului Cosmescu Ion, angajat al Administraţiei Pieţelor Sector 3 Bucureşti, şi al inculpaţilor Filip Maria Cristina, Adăscăliţei Dana, Vlad Nataniel-Nicolae, Puiu Eduard Anton, Stamate Sorin-Cristian, administratori sau reprezentanţi ai societăţilor implicate.

De asemenea, în perioada noiembrie – decembrie 2012, inculpatul Rona Andrei a pretins de la inculpatul Trandafir Dragos Catalin o sumă de bani pentru atribuirea prin achiziţie publică directă a unui contract de furnizare de bunuri. Urmare a acestei înţelegeri, a fost încheiat un contract cu o firmă propusă de către inculpatul Trandafir Dragoş Cătălin, iar după efectuarea plăţii de către Administraţia Pieţelor Sector 3, inculpatul Trandafir Dragoş Cătălin, cu ajutorul altor persoane, a remis inculpatului Rona Andrei respectiva sumă de bani, în două tranşe, în cursul lunii decembrie 2012.

Din materialul probator a mai rezultat faptul că inculpatul Chirilă Ionuţ l-a ajutat pe numitul G.D. să transfere suma de 42.763,00 lei din contul SC A.P.C. SRL în contul SC T.P.S. SRL cu scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestei sume de bani

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Cookies