ARHIVA B365

Directorul general al Termoenergetica, Alexandru Burghiu: Bucureștiul nu va rămâne fără încălzire

„Nu există să nu găsim ( bani, n.r), nu se poate. BBucureștiul nu va rămâne fără încălzire, trebuie să plecăm de la acest principiu și cu siguranță autoritățile statului vor lua măsurile necesare și se va găsi înțelegerea astfel încât să trecem, este normal și ELCEN-ul să-și primească banii, pentru că dumnealor nu livrează degeaba, nimeni nu cere să se livreze degeaba, dar în același timp spunem așa, Guvernul dă 96% din bugetul Capitalei. Primăria este doar un distribuitor”, a explicat Burghiu.

Directorul general al Companiei Muncipale Termoenergetica a făcut câteva precizări și legat de faptul că în ultimii trei ani subvenția s-a plătit la timp, fapt ce poate fi demonstrat „pe hârtie, cu cifre”.

„E o diferență fantastică și nu o spun eu, o spun toți angajații din RADET, asupra faptului că, comparând cu ceea ce a fost în trecut din punct de vedere al materialelor, al salariilor, s-a văzut o schimbare mare. Atenția Primăriei este pentru prima oară după foarte mulți ani asupra regiei de termoficare și lucrul acesta se vede, se vede și în lucrări, dar repet, nu putem rezovla în doi ani și ceva, trei ani, ceea ce nu s-a făcut în 30″, a completat acesta.

Burgiu a precizat și faptul că anul trecut, pe parcursul iernii, compania a avut nevoie de un împrumut de aproximativ 438 de milioane de lei și că nevoile din acest an vor varia în jurul aceleiași sume. El a completat spunând că în acest sens, soluțiile de împrumut pot fi diversificate.

„Pe tot sezonul rece anul trecut noi am avut un împrumut de 438 de milioane de lei, dacă nu mă înșel, o să fie tot în jurul acestei sume. Cam asta este ceea ce trebuie să avem, nu neapărat de la Guvern, ci și din surse proprii, trebuie să găsim o soluție, pentru că nu avem altă variantă”, spune Burghiu.

„Soluțiile pot fi diversificate, există inclusiv un Ordin al Ministerului Dezvoltării, o lege care spune că ministerul poate plăti până la 40% din ceea ce înseamnă termie. Bineînțeles că se vor face plăți și din alocările bugetare, dar suplimentar, pentru că repet, Primăria Capitalei are un buget de peste 6 miliarde, iar încasatul este undeva la 3 miliarde, 3 și ceva. E o diferență fantastică”, a completat acesta.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button