ARHIVA B365

Directorul general al RADET, Gabriel Tănase, numit în funcţie deşi ANI l-a declarat incompatibil

Gabriel Tanase a fost consilier general, iar in octombrie 2014 a fost exclus din Consiliul General al Municipiului Bucuresti deoarece a fost declarat incompatibil de ANI, in iunie 2014, fiindca a detinut simultan functia de consilier general si cea de director de prognoza la RAR-RA, informeaza Hotnews.ro. Imediat dupa, pe 24 martie 2015, Consiliul de Administratie al RADET (sistemul centralizat de incalzire a Bucurestiului) l-a numit director general.

„Raportul de evaluare nr. A850/I.I./05 februarie 2010 prin care s-a constatat starea de incompatibilitate pentru domnul Tanase Ion Gabriel a ramas definitiv prin Decizia nr. 2995/25.06.2014 emisa de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie. Agentia Nationala de Integritate a transmis catre Primaria Municipiului Bucuresti informarea cu privire la starea de incompatibilitate si a consecintelor acestui fapt. Primaria Municipiului Bucuresti a transmis catre ANI Hotararea nr. 287/27.11.2014 privind incetarea mandatului de consilier al domnului Tanase Ion Gabriel. Avand in vedere normele legale aplicabile, domnului Tanase Ion Gabriel ii incumba interdictia de a mai ocupa una din functiile publice sau de demnitate publica, prevazute de Legea nr. 176/2010, pentru o perioada de 3 ani de la data destituirii din functia pe care a ocupat-o cu incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor, conform art. 25 din lege, adica pana la data de 28.11.2017. Intrucat functia de director general al RADET este o functie de conducere in cadrul unei regii autonome de interes local, detinerea acestei functii de catre domnul TANASE Ion Gabriel, inainte de expirarea termenului de 3 ani, este de natura sa incalce prevederile legale aplicabile”, se arata in raspunsul trimis de ANI la solicitarea HotNews.ro.

Potrivit ANI, situatia reincadrarii unei persoane declarata incompatibila pe o functie publica „reprezinta o incalcare a prevederilor legale si atrage, in mod imediat, sanctionarea persoanelor care nu au respectat normele legale si nici considerentele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, numindu-l in functia publica pe domnul Tanase Ion Gabriel”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button