ARHIVA B365

Surse din Poliție – Directorul general al Poliției Capitalei – înlocuit din funcție

Ambii directori au funcția de comisari-șefi.

Împuternicirea în funcţia de director a comisarul şef Cătălin Dragotă a expirat, au mai completat sursele citate. Dragotă urmează să se întoarcă la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, unde activa înainte de a fi împuternicit la conducerea Poliţiei Capitalei.

Directorul adjunct Gheorghe Dumitru va fi pus în funcţia de director al Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei.

Șeful Poliției Capitalei de-abia fusese schimbat, în luna februarie, Cornel Ciocoiu fiind înlocuit de Dragotă Marius Cătălin, după ce ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, i-a semnat încetarea împuternicirii în funcţie. 

Comisarul şef Mihai Pruteanu este noul şef al Poliţiei Capitalei, fiind împuternicit prin ordin al ministrului Afacerilor Interne să ocupe funcţia începând de miercuri, 15 mai, potrivit unui comunicat de presă al MAI. 

Mihai Pruteanu are 52 de ani şi a ocupat funcţia de adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Române din martie 2008. Ofiţerul a activat în cadrul acestei direcţii din 1991, iar anterior a lucrat ca ofiţer operativ la Secţia 14 Poliţie din Bucureşti.

În octombrie anul trecut, Mihai Pruteanu a preluat conducerea IPJ Olt, în urma scandalului care a dus la demiterea conducerii acestui inspectorat. Concret, IPJ Olt a făcut obiectul unui control, în toamna lui 2012, în urma denunţului formulat de un poliţist care a semnalat mai multe nereguli.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button