Directorul firmei care administrează Hotelul Marriott, pus sub control judiciar

de:
03 aug. 2016
0 Afișari
Directorul firmei care administrează Hotelul Marriott, pus sub control judiciar

La începutul lunii iulie, în același dosar a fost începută urmărirea penală față de Kathrin Brettschneider, directorul financiar al Societății Companiilor Hoteliere Grand SRL. Brettschneider, cu cetățenie austriacă, a fost pusă de asemenea sub control judiciar, scrie Agerpres.

Pe 7 iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și polițiști de investigare a criminalității economice au efectuat percheziții la două firme cu sediul în Hotelul Marriott, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 7,5 milioane lei. Cele două firme investigate de procurori sunt cele care dețin Hotelul Marriott.

Procurorii susțin că, în perioada 2008 — 2015, în documentele contabile ale Societății Companiilor Hoteliere Grand SRL au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi și pierderi din diferențe de curs valutar, în baza unui contract de împrumut încheiat cu o altă firmă, cu justificarea falsă că acest contract este garantat de statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei (echivalentul a aproximativ 1.685.000 euro).

Cookies