ARHIVA B365

Directorul DGASPC Sector 1, despre copiii de la Sf. Nicolae: Ministerul Sănătăţii bate câmpii

Directorul DGASPC sector 1 a declarat că medicii de la Spitalul Alexandru Obregia din Capitală au refuzat internarea a doi dintre minorii despre care spune că au fost duşi în stare de sevraj joi, iar cei internaţi nu au primit nici măcar bilet de ieşire la plecare din spital, potrivit Mediafax.

Joi seara ne-am dus cu patru dintre ei la Spitalul 9. Pe doi dintre ei ni i-au refuzat, ne-au spus că nu este cazul de internare. Pe alţi doi i-am internat, sau cel puţin aşa credeam noi, pentru că vineri dimineaţă, în momentul în care o asistentă medicală a mers să vadă care este starea copiilor şi ce supraveghere trebuie să asigurăm în spital, copiii au fost puşi în braţele asistentei şi trimişi la cămin, fără nicun document medical, fără un bilet de ieşire, fără o evaluare, fără ceva care să infirme sau să confirme diagnosticul. Ultimul consult al minorilor a fost efectuat în data de 13 iunie de către Ramona Gheorghe, medic primar psihiatru, aflată în arest preventiv pentru că ar fi administrat medicamente fără prescripţie medicală minorelor din Centrul de plasament „Sfânta Maria„, susţine Dănuţ Ioan Fleacă.

În momentul în care Spitalul 9 infirmă un diagnostic al unui medic primar psihiatru, trebuie să scrie cu subiect şi predicat ce consideră că există, ce tratamente urmează, ce trebuie să facem. Îmi e greu să cred că o clinică de psihiatrie pediatrică ţine un copil aproape 24 de ore fără să consemneze nimic despre starea lui. Spitalul 9 nici măcar nu a luat legătura cu noi, să ne spună dacă copiii sunt bine sau nu sau dacă trebuie trataţi„, a mai spus direcotrul DGASPC Sector 1.

În ceea ce priveşte comunicarea Ministerului Sănătăţii cu privire la cazul micuţilor din Centrul „Sf. Nicolae”, care preciza că minorii nu aveau simptome de sevraj când au fost duşi la spitalul de psihiatrie, Dănuţ Ioan Fleacă susţine că reprezentanţii centrului şi-au făcut datoria şi că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii „bat câmpii”.

Noi credem că ne-am făcut datoria, am reprimit copiii, aceştia sunt pe ultimul tratament valid prescris de doamna Ramona Gheorghe pe 13 iunie. Nu poţi să iei de bun tot ce spune un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii care habar nu am ce pregătire are. Nu cred că în instanţă lucrurile astea stau în picioare.(…) Ceea ce se întâmplă astăzi în sistem în relaţia medic – pacient – asistenţă socială – copii este o tragedie. Angajaţilor le e frică să mai vorbească. Un medic psihiatru nu mai face nicio recomandare la telefon de teama să nu fie interpretat ca abuz în servicu şi rele tratamente. (…) Aceşti copii au fost trataţi ca şi când nu există. Asta este atitudinea unei clinici de specialitate pentru copiii cu afecţiuni neuropsihiatrice şi a Ministerului Sănătăţii care bate câmpii„, a mai spus directorul DGASPC Sector 1.

Declaraţiile lui Dănuţ Ioan Fleacă vin în contextul în care Ministerul Sănătăţii a comunicat vineri seara că minorii aduşi la spitalul de psihiatrie de către reprezentanţii centrului „Sf. Nicolae” nu prezentau simptome de sevraj.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button