ȘTIRI

Directorul CFR Călători Brașov, trimis în judecată de DNA pentru șantaj

Directorul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Calatori Brasov, Gheorghe Radulescu, a fost retinut, in luna ianuarie, de procurorii DNA, pentru santaj.

Vineri, procurorii din cadrul DNA anunță că au dispus trimiterea sa în judecată, în stare de arest la domiciliu. El este acuzat de şantaj, fals intelectual şi uz de fals.

Tot sub control judiciar, a fost trimis în judecată și SECARĂ VASILE, președintele directoratului S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A., la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracțiunii de şantaj

În aceeași situație se află și BERINDEAN NICOLAE, șef oficiu juridic al S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A., la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracțiunii de complicitate la şantaj.

Conform comunicatului DNA, începând cu luna august 2014, inculpații Rădulescu Gheorghe, în calitate de director în cadrul S.R.T.F.C. Brașov (numit la sfârșitul lunii iulie 2014) și Secară Vasile, director în cadrul S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A., beneficiind de ajutorul inculpatului Berindean Nicolae, șef oficiu juridic al S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A., au efectuat acte de constrângere morală (de ex. cercetare disciplinară pentru fapte prescrise și propunere de sancționare cu desfacerea contractului de muncă, acțiuni în evacuare din locuință de serviciu), asupra unui angajat al S.R.T.F.C. Brașov, cu scopul de a-l determina pe acesta din urmă să renunțe la un litigiu de muncă înregistrat la Tribunalul Brașov prin care solicita să fie repus în funcția de director al S.R.T.F.C. Brașov.

Inculpații au urmărit prin efectuarea acestor constrângeri, ca inculpatul Rădulescu Gheorghe să-și păstreze funcția de director în care tocmai fusese numit, evitând astfel o posibilă reintegrare în această funcție a angajatului respectiv. În data de 22.10.2014, inculpatul Rădulescu Gheorghe, în cadrul cercetării disciplinare privind pe un angajat al instituției, a omis cu intenție să insereze în raportul de cercetare date despre o notă de relații, și a înaintat dosarul de cercetare la S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A. în vederea producerii unor consecințe juridice, respectiv aplicarea de sancțiuni față de angajatul respectiv.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button