Directorul adjunct al Muzeului Ţăranului Român neagă implicarea în manifestările homofobe

de:
25 feb. 2013
0 afișări
Directorul adjunct al Muzeului Ţăranului Român neagă implicarea în manifestările homofobe

Mihai Gheorghiu a subliniat, într-un comunicat remis Mediafax, că nu a fost prezent la proiecţia filmului „The Kids Are All Right”, organizată miercuri, 20 februarie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român din incinta MNŢR – eveniment desfăşurat în cadrul „Luna Istoriei LGBT” -, ci a intrat în sală „pentru scurt timp”.

„Alarmat de unele zvonuri privind apariţia unor posibile tensiuni la proiecţia unui film programat de fundaţia Accept-România am rămas în incinta muzeului. În calitate de membru al conducerii MNŢR, şi în lipsa directorului general din instituţie, am asigurat dialogul cu toţi cei prezenţi, inclusiv cu poliţia, în incinta MNŢR. Nu am asistat la proiecţia filmului, nu am fost prezent în sală decât un minut înainte de începerea proiecţiei şi după încetarea acesteia, de asemenea pentru scurt timp, pentru a înţelege ce se întâmplă”, a precizat Mihai Gheorghiu.

El îi reproşează directorului general al MNŢR, Virgil Ştefan Niţulescu, că a încălcat decizia Consiliului de Administraţie al instituţiei şi a promovat şi impus evenimentul, iar, în ziua în care acesta urma să se desfăşoare, „a preferat să nu fie prezent”.

Totodată, Mihai Gheorghiu se declară „dezamăgit şi indignat de reacţia Ambsadei SUA”, despre care spune că a preluat şi promovat „acuzaţiile calomnioase ale activiştilor mişcării homosexuale, fără o minimă verificare. Întregul comunicat al ambasadei încalcă uzanţele diplomatice curente. A acuza pe nedrept, a calomnia un cetăţean al statului în care îţi desfăşori misiunea este un comportament diplomatic nedemn. Aştept scuzele Ambasadei SUA pentru această inimaginabilă ofensă”.

Pe de altă parte, într-un comunicat de presă remis, vineri, 22 februarie, catre Mediafax, Ambasada SUA la Bucureşti a transmis că este „foarte dezamăgită” de protestul de la MNŢR care a împiedicat proiecţia unui film furnizat de Ambasadă pentru sărbătorirea lunii istoriei LGTB şi a menţionat că „protestul părea să fi fost organizat sau cel puţin tolerat de către un angajat al muzeului, Mihai Gheorghiu”.

Cookies