Directorii de la RADET, reținuți pentru luare de mită, cercetați în libertate

de:
04 iul. 2013
1 Afișari
Directorii de la RADET, reținuți pentru luare de mită, cercetați în libertate

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, miercuri, recursurile făcute de directorul general al RADET Bucureşti Ion Voicu, directorul economic Dan Mavrodin şi directorul de exploatare şi mentenanţă Ovidiu Gărduş împotriva deciziei din 26 iunie a Tribunalului Capitalei de arestare preventivă pentru 29 de zile, scrie mediafax.ro.

Instanţa a admis recursurile directorilor de la RADET şi a dispus ca aceştia să fie eliberaţi, înlocuind măsura arestării preventive cu interdicţia de a părăsi Bucureştiul şi judeţul Ilfov. Decizia instanţei este definitivă, astfel că cei trei directori de la RADET vor fi lăsaţi să plece din Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Capitalei.

Directorii de la RADET Ion Voicu, Dan Mavrodin şi Ovidiu Gărduş, arestaţi pentru fapte de corupţie, au creat „percepţie negativă asupra modului lipsit de onestitate în care se derulează afacerile” în România, a arătat judecătorul de la Tribunalul Bucureşti în motivarea deciziei din 26 iunie.

În sarcina lui Ion Voicu, director general al Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET) București, s-a reținut infracțiunea de luare de mită, în formă continuată (trei acte materiale), iar în sarcina lui Dan Mavrodin, director economic al RADET București, s-au reținut infracțiunile de luare de mită și complicitate la luare de mită, ambele în formă continuată (câte trei acte materiale). Ovidiu Daniel Gărduț, director de exploatare şi mentenanţă al RADET București, a fost acuzat de de luare de mită, în formă continuată(trei acte materiale).

Cookies