ARHIVA B365

Directorii de la KazMunaiGaz, chemați la DIICOT UPDATE

Tot marți, la sediul DIICOT au fost citați și reprezentanții companiilor Oil Field Business Solutions și Rompetrol Rafinare, informează agerpres.ro.

DIICOT a anuntat luni ca va pune sechestru pe bunurile Rompetrol. Sunt vizate atat rafinaria Petromidia, cat si benzinariile companiei si alte active, sechestrul ridicandu-se la 660 milioane euro. Masurile procurorilor vin la putin timp dupa ce KazMunaiGaz, compania din Kazahstan care cumparase Rompetrol de la Dinu Patriciu, a vandut-o la randul sau catre o companie din China.

Procurorii au transmis ca exista suspiciunea rezonabila ca in cursul anului 1998, mai multe persoane au constituit un grup infractional organizat transfrontalier, a carui activitate a culminat cu initierea, promovarea si adoptarea odonantei de urgenta 118/2003 prin care obligatiunile bugetare restante pe care SC ROMPETROL RAFINARE SA le inregistra, de aproximativ 603 milioane de dolari, au fost convertite in obligatiuni subscrise de catre Ministerul Finantelor Publice.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator, in vederea recuperarii pagubei cauzate prin infractiuni si a confiscarii speciale, pana la concurenta sumelor de 1.724.168.825 Ron, 290.786.616 USD si 34.941.924 EURO asupra bunurilor mobile si imobile apartinand unui numar de 4 suspecti cat si asupra bunurilor mobile si imobile apartinand KAZ MUNAY GAZ INTERNATIONAL NV(fosta THE ROMPETROL GROUP NV), SC OILFIELD EXPLORATION BUSINESS SOLUTIONS SA(fosta SC ROMPETROL SA) si SC ROMPETROL RAFINARE SA in calitate de parti responsabile civilmente.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button