ARHIVA B365

Director Visa: Statul încasează sub 10% din TVA la hoteluri, jocuri de noroc şi activităţi sportive

„Am determinat câteva sectoare în care încasările din TVA sunt mult sub media de 44%. Aceste şapte sectoare înregistrează 80% necolectare. Introducerea unor facilităţi fiscale prin acordarea unei reduceri cu 3-5 puncte procentuale la TVA pentru plata cu cardul ar putea aduce încasări suplimentare pentru că omul va fi tentat să plătească mai puţin şi va utiliza cardul. Cred că putem convinge Comisia Europeană că o reducere de TVA de 3-5 puncte pentru plata cu cardul va duce la încasări mai mari decât în prezent”, a spus Cătălin Creţu, director regional pentru România şi Croaţia al Visa Europe, citat de Mediafax.

Potrivit datelor Visa, hotelurile plătesc doar 2% din TVA de colectat, restaurantele 19% din valoarea TVA de plată, jocurile de noroc şi pariurile 3%, activităţi sportive, recreative şi distractive – 5%, activităţi asociate diverse – 8%, reparaţii calculatoare, articole personale de uz caznic – 44% şi alte servicii ( splărare şi curăţare îmbrăcăminte, coafură, servicii de înfrumuseţare) – 11%.

În opinia lui Creţu, o astfel de măsură ar fi foarte eficientă, întrucât clientul ştie că va plăti mai puţin dacă utilizează cardul şi va pune presiune pe comercianţi sau prestatorii de servicii.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button