Director la stat cu vacanțe la Disneyland și brățări Vuitton decontate de la companie

de:
22 apr. 2014
1 Afișari
Director la stat cu vacanțe la Disneyland și brățări Vuitton decontate de la companie

Corpul de Control al primului ministru a descoperit nereguli grave la compania de asigurări a EXIMBANK, CARE – Compania de Asigurări-Reasigurări Exim România, informează realitatea.net.

Potrivit unui raport de control dat publicităţii, în urma verificărilor s-a descoperit că preşedintele directoratului companiei CARE România, Radu Frâncu, nu ar avea studii superioare, condiţie impusă în prevederile Normei Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor din 31.07.2009.

„Compania CARE România SA a transmis Corpului de Control al primului-ministru documente privind situaţia profesională a preşedintelui directoratului, domnul Frâncu Radu, printre care nu au fost identificate înscrisuri care să ateste absolvirea de către domnul Frâncu Radu a cursurilor unei instituţii de învăţământ superior”, se arată în sinteza Raportului de control.

n document se arată că, în perioada supusă controlului, din conducerea executivă a „CARE România” au făcut parte Radu Frîncu în calitate de preşedinte al directoratului, în perioada 19 mai 2010- 8 iulie 2013, Constantin Banu ca membru al directoratului, în perioada 16 iulie 2010- 8 iulie 2013, Alexandru Neferoiu, tot ca membru al directoratului, în perioada 10 noiembrie 2011 – 8 iulie 2013.

Potrivit aceleiaşi surse, Frâncu ar fi plătit din banii companiei vacanţele în care pleca împreună cu familia, fie că e vorba de Ibiza sau de Disneyland. Mai mult, directorul şi-ar fi decontat şi zborurile private cu elicopterul, în zona Monte Carlo. El și-a mai decontat și „consultanță” în materie de modă de 2.000 de euro la Milano, butoni Louis Vuitton și eșarfe de la aceeași firmă, telefoane Vertu și un ceas Cartier. 

Pe ce a cheltuit banii companiei Radu Frîncu:

-anvelope noi la maşina sa, BMW X6

-călătorii cu avionul, cu banii companiei de asigărări a EximBank, pentru persoane care nu aveau calitatea de angajaţi în cadrul companiei

-produse Louis Vuitton: trei brăţări de 1.905 de lei, o greantă de 2.280 lei, eşarfe, cravate şi butoni de 4.560 lei

-ceas Cartier, de 15.800 de lei

-telefon Vertu

Radu Frâncu ar fi creat companiei o pagubă de 23 de milioane de lei, pe durata activității sale.

Inspectorii mai arată că, în timpul mandatului de preşedinte, Radu Frîncu a devenit proprietar al unui autoturism marca Bentley, dar nu a depus declaraţia de avere, a cheltuit, împreună cu Constantin Banu, 831.177 lei şi 53.173 euro din fondurile companiei în interes personal ori pentru alte persoane din afara companiei, a decontat 65.895 lei şi 31.663 euro pentru sejururi efectuate împreună cu familia sau cu alte persoane la lbiza, la Cannes, la Disneyland-Paris şi în staţiunea lschgl din Austria, a decontat 12 note de plată pentru mese servite de soţia sa la restaurant, şi-a cumpărat anvelope noi la maşină, produse Louis Vuitton, bijuterii Cartier, un telefon Vertu produs de divizia de lux Nokia, un televizor SmartTV, Domnul precum şi 2.000 euro la o firmă din Milano pentru servicii de consultanţă de imagine din banii companiei.

La acestea se adaugă cheltuieli decontate pentru îmbrăcămite din Milano, deplasări cu taxiul la Londra, închirierea de maşini de lux la Saint Tropez şi la Nisa, transport cu elicopterul la Monte Carlo.

La rândul său, Constantin Banu a decontat cheltuieli pentru un sejur în staţiunea San Benedetto del Tronto din Italia, precum şi produse Louis Vuitton şi articole de pescuit.

Cookies