SMART CITY

Directoarea Şcolii Speciale 11, acuzată că a ascuns accidentul unei fetiţe bolnave de autism

Vineri, mama unui copil cu sindrom Down de la Şcoala Specială 11 i-a acuzat pe profesori ca i-au batut fetita. Imediat ce directoarea Şcolii Speciale 11 a afirmat ca totul este o inscenare, parintii unui alt elev cu probleme au marturirisit ca aceeasi directoare a ascuns accidentul fetitei lor bolnave de autism. Copila a cazut de la etaj acum cativa ani, in timp ce se afla la cursuri si a ajuns la spital cu multiple fracturi, dinti scosi si rupturi de organe, potrivit stirileprotv.ro.

Doi inspectori au mers la Scoala Speciala 11 din Sectorul 6 al Capitalei, dupa ce mama fetitei cu sindrom Down a anuntat ca vina pentru ranile fetei e pasata intre profesorul titular si cel suplinitor.

„Asta este o inscenare. N-am avut nicio sesizare, de 19 ani de cand sunt director, niciodata nu mi s-a intamplat asa ceva. Si nici acum va jur ca asa ceva nu s-a intamplat”, a declarat directoarea Şcolii 11.

„Se pare ca a uitat de incidentul cu fetita mea. Nu-mi gasesc cuvintele sa-mi exprim indignarea si revolta”, a declarat Maria Olteanu – mama copilului.

Pe 7 decembrie 2010 s-a produs un alt incident pe care directoarea Scolii speciale a incercat sa-l ascunda. Andreea a fost luata din fata Şcolii Speciale nr 11 de un echipaj SMURD.

Copila cu autism a cazut de la etajul I. Avea 4 dinti scosi, piciorul si mandibula rupte si o fractura complexa a bazinului.

„Au lasat-o nesupravegheata. S-a auzit decat o bufnitura si au gasit-o pe trotuar. Era groaznic. Mi-au spus ca nu mai misca, era plina de sange. Nu mai misca. Asta a spus, ca a fost un incident nefericit, o intamplare”, declara mama fetitei.

De la acest episod, fata are o frica ingrozitoare fata de profesori si medici. Mama a fost nevoita sa renunte la tratamentul si educatia din sistemul de stat. Nu a avut insa bani pentru terapie privata si nu a gasit niciun voluntar ca sa vina in satul Bragadiru din Teleorman si sa o ajute.

Copila a ramas si cu multiple sechele fizice. Familia n-a avut bani nici macar sa ii puna o proteza in locul dintilor pierduti in accidentul de la scoala.

Cazul este in continuare in lucru la sectia 25 de politie din Bucuresti, aflata la o strada distanta de scoala speciala nr 11. Purtatorul de cuvant a transmis ca investigatorii nu sunt departe de o solutie, dar ca mai e nevoie de niste elemente, cum ar fi audierea unor martori la incidentul petrecut în urmă cu 3 ani si 2 luni.

Acum politistii si inspectorii scolari trebuie sa faca lumina in ambele cazuri. Ambele victime sunt copii care nu se pot apara si ar fi trebuit sa aiba in scoala speciala 11 un sprijin si nu un factor de risc.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button