Directoarea Economat sector 5, vărul și șoferul lui Marian Vanghelie, reținuți de DNA

de:
13 mart. 2015
20 Afișari
Directoarea Economat sector 5, vărul și șoferul lui Marian Vanghelie, reținuți de DNA

Vanghelie a fost retinut, joi seara, pentru abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani. Alaturi de el, au mai fost retinuti: Mircea Niculae, asociat si administrator al mai multor societati comerciale, acuzat de complicitate la luare de mita si de spalare de bani, Adrian Murgoci, Laura si Sorin Ciocan, pentru favorizarea faptuitorului si marturie mincinoasa, anunta Hotnews.ro.

Potrivit procurorilor, incepand din anul 2007 pana prezent, Marian Vanghelie, in schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri sa obtina, pentru societatile pe care acesta din urma le controleaza, acordarea a numeroase contracte de lucrari publice, contracte in valoare totala de aproximativ 2 miliarde de lei.

Pentru atribuirea si plata contractelor de executie de lucrari publice, Vanghelie a perceput un „comision” de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate intre primaria Sectorului 5 si institutii din subordinea acesteia, pe de o parte, si societatile controlate de Dumitru, pe de alta parte.

VEZI REFERATUL PROCURORILOR


Cookies