Directoarea de la Bolintineanu a dezvăluit cum trebuia „motivată” comisia de BACALAUREAT

de:
09 iul. 2013
0 Afișari
Directoarea de la Bolintineanu a dezvăluit cum trebuia

Directoarea de la Bolintineanu a recunoscut în faţa instanţei că ştia de banii de protocol, strânşi înainte de examenul de bacalaureat.

„Am fost informată de reprezentanta comitetului de părinţi că s-a strâns o sumă minimă de protocol pentru comisie. M-a interesat comisia pentru o buna desfăşurare, în vederea asigurării unui climat minim pentru elevi. Protocolul însemna un fruct şi o apă. Am fost informată de reprezentanţii comitetului de părinţi că au adunat o sumă de 12.900 de lei pentru membrii comisiei. Am luat la cunoştinţă. Nici nu m-am opus”, a spus Costica Vărzaru.

Directoarea a mai spus că banii de protocol sunt o tradiţie anuală pentru bacalaureat:

Judecător: În fiecare an se face acest lucru (n.r. se dau bani pentru comisie)?
Costica Vărzaru: Comitetul de părinţi asigură în fiecare an apa şi fructul.
Judecător: Alţi bani pentru comisie nu se strângeau?
Costica Vărzaru: Nu ştiu ce cumpărături au fost făcute cu suma de 12.900 de lei. Din această sumă, la sfârşitul examenului trebuia să fie motivată comisia, după cum mi-a comunicat reprezentantul comitetului de părinţi.

Costica Vărzaru a mai recunoscut că a discutat cu reprezentanţii comisiei şi că, pentru a-i ajuta pe elevi, subiectele urmau să fie rezolvate.

„Au fost discutate soluţii pentru ca elevii să fie ajutaţi. Am discutat cu vicepreşedinta pentru un minim ajutor. O parte dintre profesori urmau să furnizeze subiectele elevilor. Nu stiu ce s-a întâmplat. Vicepreşedinta comisiei urma sp stabilească. Consider că toţi elevii au nevoie de un punct de sprijin”, a mai spus directoarea.

Costica Vărzaru a fost demisă din funcţie imediat după izbucnirea scandalului de la liceul Bolintineanu.

Sursa: realitatea.net

Cookies