Directoarea Circului Globus semna contracte din banii instituţiei cu propriile firme

Directoarea Circului Globus semna contracte din banii instituţiei cu propriile firme

Brânduşa Novac ar fi semnat 11 contracte între Circul Globus, acolo unde este director, şi firme la care este asociată. Valoarea acestora se ridică la aproape 1. 200.000 de lei. Este vorba despre concluziile unei verificări începute încă din luna noiembrie a anului trecut.

Inspectorii de integritate au constatat că deputatul, în acelaşi timp şi secretar al Comisiei de cultură, s-ar afla în conflict de interese din cauza funcţiei de manager pe care o ocupă la Circul de stat.

Tot inspectori de integritate au găsit contracte semnate, timp de doi ani, de Brânduşa Novac ca manager al Circului de stat cu o firmă la care era asociată, cu participare de 50%. Valoarea se apropie de 500.000 de lei.

La fel s-ar fi întâmplat şi cu contractele de regie şi scenariu pentru spectacolele Circului, unde era şi preşedinte al Consiliuli de administraţie. Inspectorii de integritate spun că, în total, Brânduşa Novac ar fi câştigat în acest fel aproape 1,2 milioane de lei, din 11 contracte, pentru care ANI a cerut anularea.

Brânduşa Novac are la dispoziţie 15 zile, conform legii, ca să atace raportul ANI la instanţa de contencios administrativ.