SMART CITY

Diplomele studenților care au urmat cursuri neautorizate, recunoscute oficial

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat la România TV că studenţii înmatriculaţi înainte de anul 2011, care au urmat cursuri neautorizate, vor primi diplome de studii recunoscute. Oficialul a precizat că în această situaţie se află 18.000 de tineri care au urmat „de bună credinţă” cursurile unor prestigioase universităţi publice din România.

„Este vorba despre universităţi acreditate din România care au şcolarizat în condiţii care nu au fost pe deplin conforme. Universităţile au acţionat în patru moduri: au şcolarizat peste capacitatea maximă de scolarizare; au şcolarizat la o formă de învăţământ care nu a beneficiat de acreditare (de exemplu, au avut acreditare pentru cursuri de zi şi au şcolarizat şi la forma de învăţămant ID sau FR); au avut acreditare pentru o anumită limbă şi au şcolarizat într-o altă limbă; au avut acreditare pentru o anumită locaţie geografică şi au şcolarizat în alte locaţii geografice”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

18.000 de diplome au fost acordate de universități, în cadrul studiilor neautorizate, în timp ce peste 7.400 de procese pe care Ministerul Educației și universitățile le-au pierdut. 

CITEȘTE ȘI: Amenzi uriașe pentru universităţile care înscriu mai mulţi studenţi sau țin programe neautorizate


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button