ARHIVA B365

Diplome false oferite pe internet de universități fantomă

O investigaţie The New York Times a dezvăluit această afacere de zeci de milioane de euro.

Site-urile pretenţioase ale acestor şcoli prezintă oferta de diplome online pentru zeci de specializări, de la asistenţă socială la inginerie civilă, recomandate cu entuziasm prin testimoniale video şi autorizate de Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, scrie Adevarul.ro.

„Găzduim cea mai renumită facultate din lume. Vino să faci parte din colectivul Newford University pentru a atinge culmile excelenţei”, spune într-un material promoţional, o femeie care se recomandă a fi liderul catedrei de drept.

Însă reportajele sunt fabricate, profesorii sunt actori plătiţi, iar campusurile există doar în poze stocate pe servere. 
În cele din urmă, diplomele nu sunt autentice. De fapt, este vorba despre o ţeapă ţesută din peste 370 de site-uri, care atrage anual zeci de milioane de euro de la miile de oameni din toată lumea care nu ştiu că banii pentru studiile lor ajung la o obscură firmă de software, din Pakistan.

Mai exact, sediul se află în oraşul-port Karachi, unde lucrează peste 2.000 de angajaţi.

Într-un context în care industria educaţiei prosperă, compania îşi promovează agresiv paginile, astfel încât să obţină vizibilitate în căutările online.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button