Dinu Pescariu și Pinalti, la DNA, pentru confruntare

de:
25 feb. 2015
0 Afișari
Dinu Pescariu și Pinalti, la DNA, pentru confruntare

Dinu Pescariu are, momentan, calitatea de martor în dosarul Microsoft. 

Dinu Pescariu a fost cel care a formulat un denunţ în acest caz, în legătură cu faptul că Elena Udrea i-ar fi cerut 500.000 de euro „pentru a-i rezolva problemele din justiţie”. 

Udrea este acuzată, în dosarul „Microsoft”, de trei fapte de trafic de influenţă – în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, în legătură cu derularea contractului e-România şi în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro. Procurorii o mai acuză şi de spălare de bani (în forma dobândirii şi utilizării de bunuri cunoscând că provin din infracţiuni), şi fals în declaraţii de avere.

Potrivit anchetatorilor, fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Totodată, potrivit anchetatorilor, în anul 2010, Dorin Cocoş, în baza înţelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la Gabriel Marin, administrator al societăţii Omnilogic, suma de circa 3.000.000 de euro, pentru a debloca plăţile aferente contractului e-România. Gabriel Marin a făcut un denunţ la DNA, arătând că i-a plătit lui Dorin Cocoş prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.050.000 de euro.

La rândul său, Dinu Pescariu, vizat în dosarul „Microsoft”, a denunţat-o pe Udrea, arătând că aceasta i-a cerut 500.000 de euro „pentru a-i rezolva problemele din justiţie”.

Apărătorul lui Pinalti, Pavel Abraham, a declarat, la ieşirea din DNA, că Gheorghe Ştefan a recunoscut toate faptele de care este acuzat în dosarul Microsoft şi pentru care se află de luni bune în arest preventiv. Acesta a recunoscut acuzaţiile de trafic de influenţă şi spălare de bani care i se aduc în această speţă, dar şi că ar fi primit 4 milioane de euro pentru a intermedia semnarea licenţelor cu corporaţia Microsoft.

De asemenea, apărătorul său a spus că Gheorghe Ştefan le-a spus procurorilor că a cotizat cu mulţi bani către campaniile electorale şi a lăsat de înţeles că se referă în special la campania din 2009.

Potrivit DNA, Pinalti, alături de Dorin Cocoș şi Gabriel Sandu ar fi fost beneficiarii unor şpăgi 17,5 milioane de euro în afacerea Microsoft. Aceştia au cerut bani pentru a interveni în achiziționarea dreptului de utilizare a licențelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Cookies