Dinu Pescariu a turnat-o pe Elena Udrea în dosarul Microsoft că i-a cerut mită 500.000 de euro

de:
04 feb. 2015
0 Afișari
Dinu Pescariu a turnat-o pe Elena Udrea în dosarul Microsoft că i-a cerut mită 500.000 de euro

„La data de 5.11.2014, Pescariu Dinu – Mihail a formulat denunţ cu privire la săvârşirea unor fapte de corupţie de către Udrea Elena Gabriela. Din denunţul formulat rezultă că, în anul 2013 pe fondul cercetărilor efectuate de Direcţia Naţională Anticorupţie ca urmare a plângerii formulată de Fujitsu Siemens Computers în legătură cu derularea contractului de licenţiere Microsoft şi a măsurilor asigurătorii dispuse de autorităţile austrice pe conturile sale din Elevaţia, Udrea Elena Gabriela a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justiţie. Există indicii în sensul că remiterea sumelor de bani a avut loc în mai multe tranşe în perioada iulie 2013 – februarie 2014”, notează procurorii în referat

Potrivit anchetatorilor, aceste fapte sunt dovedite cu declaraţia martorului, extrasele de cont, înscrisuri olografe ridicate la percheziţie în care sunt indicate sume de bani plătite.

DNA cere arestarea Elenei Udrea în dosarul Microsoft, în care deputatul este acuzat de trafic de influenţă (fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea şi fapte în legătură cu derularea contractului e – România), spălare de bani şi fals în declaraţii de avere.

O dată ce a început ancheta în dopsarul Microsoft, ca urmare a unui control al Corpului de Control al Primului Ministru, Elena Udrea i-a propus lui Dinu Pescariu să îl ajute să scape de dosar, în schimbul a 500.000 de euro, bani pe care i-a și dat Elenei udrea, în tranșe. Denunțurile au fost făcute la DNA și apar și în referatul trimis la Parlament în care se cere arestarea Elenei Udrea. 

În anul 2013, pe fondul cercetărilor efectuate de Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu derularea contractului de licenţiere Microsoft şi a măsurilor asigurătorii dispuse față de un om de afaceri vizat de anchetă, Udrea Elena Gabriela ar fi pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justiţie. Există indicii în sensul că remiterea sumelor de bani ar fi avut loc în mai multe tranşe în perioada iulie 2013 – februarie 2014. 

Cookies